KORAK NAPRIJED

Ramljak: 'Treba nam kvalitetan trener, a naši dragulji, Balić i Vlašić nisu na prodaju!'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 15. svibanj 2015. 11:13

Budući trener, a ne zna se tko je, dobit će pojačanja – objavila je gospođa Branka Ramljak, predsjednica Nadzornog odbora Hajduka nakon dva i pol sata sjednice koja je protekla, kako je željela istaći u pozitivnom ozračju.

Nadzorni odbor, pred sami razlaz i istek mandata, baca rukavicu izazova novoj sezoni i u starom sazivu sazdat će novu momčad. Jer nova sezona počinje prije isteka mandata, što jest, jest. Uglavnom, prihvatili su izvješća predsjednika uprave Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića, a to znači da su aktualni "nadzornici" izabrali put.

A put je – rizik! Probajamo ući u tu Europsku ligu i borimo se za titulu, podignimo letvicu ambicija!

- Idemo ambicioznije u novu sezonu, spremni smo za iskorak, odvojit ćemo određena sredstva i za trenera i za pojačanja! Ali, nismo još govorili o imenima!

Imate li ta sredstva?

- Vrlo su ograničena, ali ih imamo, a da ne probijamo znatno budžet... Opet se radi o igračima bez odštete, ali imamo nešto što se može prebaciti. Napokon, izdašniji su bonusi u kvalifikacijama za Euroligu i tu ćemo naći prostora. Kako sam lani govorila, pa me se pogrešno shvatilo, ajde da pokušamo ući u Euroligu! To je naša želja!

Odakle novac, hoćete li posuđivati?

- Ne, nećemo posuđivati, ali bit će nešto novca da odvojimo za trenera i igrače. Uprava je prezentirala modele, treba nam kvalitetan trener i nekoliko pojačanja da pokušamo ostvariti ambicije.

Kako stoji u toj priči Hari Vukas? Niste ga večeras potvrdili i čini se da kreće potraga za novim trenerom?

- Hari Vukas je naš trener i zaslužuje priliku kao svatko drugi. No, nismo večeras govorili o imenima. Kad predsjednik i sportski direktor sastave svoj konkretan prijedlog, opet ćemo se sastati. Sad smo samo otvorili put. Idemo ambicioznije u novu sezonu. Spremni smo ući u sve to.

Hoćete li zaraditi novac od prodaje igrača? Tko je na prodaju? Jesu li svi na prodaju?

- Puno sad pitate. Mogu samo reći da naši dragulji, Balić i Vlašić nisu na prodaju. To je sigurno.

Uskoro vam istječe mandat, a pravite ipak znatan iskorak?

- Istina je, međutim složili smo se svi, naša je obaveza da moramo, naglasite to, ovaj Nadzorni odbor MORA odraditi mandat do kraja maksimalno ozbiljno i profesionalno! Radimo kao da ostajemo, to je naša obaveza, sezona nova je na vratima.

Neke vaše kolege, Nikola Bilan Koceić i Vjekoslav Hrabar najavili su da se neće više kandidirati za novi mandat, što ste vi odlučili?

- Imam još vremena da se odlučim, do 22. svibnja je rok, zar ne? - nasmiješila se gđa Ramljak i ostavila neizvjesnost.

Sastanak s HNS-om zakazan je 20. svibnja u Zagrebu, na najvišoj razini. Ono što se dugo čeka. Ostajete li pri svojim zahtjevima o ostavkama Šukera, Mamića..., pitali smo

- Naš stavovi su isti, po šest, sedam točaka našeg nezadovoljstva. Sastanak je u srijedu u Zagrebu...

Idete li na derbi u subotu?

- Ja neću, ali lijepe želje su prisutne. Derbi je prestiž, zašto se ne nadati dobrim vijestima?!

Elvir i Trojan Maloku? - Nismo o tome razgovarali – rekla je. Tajm-aut. Međutim, otac Mehdi Maloku i zastupnici bili su izjutra na sastanku s funkcionerima "bijelih" i očekuju uvjete pod kojima bi Elvir i Trojan otišli iz Hajduka nezadovoljni tretmanom zadnje dvije godine.

Bilo je govora i o financijama, gđa Ramljak nije željela iznositi brojke u javnost prije nego što se s brojkama, ususret godišnjoj Skupštini ne suoče dioničari kluba.

- Revizor je iznimno zadovoljan i kaže da smo dosta dobro radili! - rekla je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:26