Vladimir Dugandzic / CROPIX
NAJVEĆI MAMIĆEV ADUT

ČOP SE VRAĆA NA POLJUD Otišao je kao tehnološki višak, a sada je reprezentativac

Goran Vučević i dalje tvrdi da Hajdukova struka nije pogriješila kada je pustila Čopa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. kolovoz 2014. 12:39

“Govori o kiši, o bilo čemu...” To obično “zapjeva” Duje Čop kad ga pitate išta o Hajduku. Nikad, ali baš nikad nije kazao ništa o svojem razdoblju na Poljudu, koje je završilo otpustom iz voljenog kluba. Tu je sliku zamrznuo negdje u sjećanju, nikad nije prokomentirao ni rečenicu koju je proljetos izgovorio Hajdukov sportski direktor Goran Vučević da “Hajdukova struka nije pogriješila kada je pustila Čopa. Njegov način života i pristup nogometu bio je poprilično pogrešan u to vrijeme. Da nije napustio Hajduk, pitanje je kako bi njegova karijera završila”. Nikad nećemo saznati što bi bilo da je ostao u Hajduku, no s ovog odstojanja, puštanje Čopa s Poljuda izgleda kao uistinu velik propust Bijelih. Jer kao što će Andrej Kramarić dočekati Modre na Kantridi kao hrvatski reprezentativac, što naravno postavlja pitanje je li do tog statusa mogao stići iz Maksimira, tako se i Duje Čop na svoj Poljud vraća kao reprezentativac! Kao najveći adut Zorana Mamića protiv kluba u kojemu je trebao postati isto to - čovjek u kockastom.

- Da, Duje je ove sezone nastavio gdje je stao prošle, redovito zabija golove i naravno da se svi navijači Dinama nadaju da će seriju nastaviti na Poljudu. Naravno, imamo još puno igrača koji mogu zabiti i siguran sam da je svima, pa i Duji, manje bitno tko će zabiti, samo da izborimo dobar rezultat - rekao je Zoran Mamić uoči današnjeg sraza.

Kao što Zoranu Mamiću leži Hajduk, tako i Duje Čop voli zabiti Bijelima. Pogotovo svom prijatelju Lovri Kaliniću. Lani je Hajduku Čop zabio četiri pogotka, od toga tri Kaliniću i jedan Stipici, u svojoj prvoj sezoni u modrom dresu jednom je matirao i Kalinića. Pet pogodaka Bijelima u Dinamovu dresu, tko bi ikad pomislio na takav tijek karijere. A proljetos je s bijele točke, onako “šukerovski” pipajući bilo, zabio i na Poljudu, oplemenio je dakle opus i tim postignućem. Sad je riješio Petrolul, utro Dinamu put u Europsku ligu, čeka ga druženje s Modrićem i društvom. Hajduk i Poljud dobro dođu kao desert, iako o tome ne govori, ne sumnjamo da bi iznimno volio još jednom svladati svoga prijatelja Kalu. Gol u derbiju na Poljudu, prvi put u statusu reprezentativca. Kakav film...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 12:43