Damir Krajač / Cropix
VELIKI BRAT SVE SLUŠA

Odvjetnici prislili Mamića na oprez: 'Prvo da riješim Vahu, onda ćemo o novom treneru'

Razgovarali smo s dva odvjetnika koji su nam kazali da u trenutno nikome iz Dinama ne bi bilo pametno spominjati imena drugog trenera, a kamoli pregovarati s nekim
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. svibanj 2011. 21:35

Naravno da su svi u Maksimiru pročitali rečenice crnogorskog izbornika Zlatka Kranjčara, njegovu želju da se vrati na Dinamovu klupu. O tome se u srijedu itekako pričalo u plavom domu. Sad ste vjerojatno očekivali da će stići i adekvatna reakcija gazde Zdravka Mamića. U neko 'normalno’ vrijeme Mamić bi se zahvalio Kranjčaru, u svom elokventnom stilu izrecitirao hrpe epiteta na njegovu adresu i zaključio 'tako se voli Dinamo’! Međutim, vremena u Maksimiru nisu normalna.

- Pitanje trenera rješavat ćemo nakon završetka prvenstva i nakon što se riješi slučaj s Vahidom Halilhodžićem - u srijedu je na tu temu kratak bio Mamić.

U Dinamu verbalno moraju 'hodati po jajima’ dok se ne završi odvjetnička bitka u 'slučaju Halilhodžić’. Svaka kriva rečenica, svako krivo slovo može u konačnici biti presudno, u pravnoj borbi oštetiti jednu ili drugu stranu. Jučer smo razgovarali s dva zagrebačka odvjetnika koji su željeli ostati anonimni, ali su nam kazali da u trenutačnoj situaciji nikome iz Dinama ne bi bilo pametno spominjati imena drugog trenera, a kamoli pregovarati s nekim. Jer je još uvijek na snazi ugovor s Vahom, pa bi razgovori s drugim trenerima, ili spominjanje njihovih imena u medijima, išlo u prilog Halilhodžićevoj tvrdnji da je u Dinamu dobio otkaz, a ne da je dao ostavku. Zato, zacijelo, i takva sramežljiva reakcija iz Dinama na Kranjčarove rečenice.

Međutim, zanimljivo je da niti Crnogorci, odnosno Dejan Savićević, ne reagiraju onako kako smo očekivali. Budimo realni, nitko u Crnoj Gori nije vjerovao da se nogometna reprezentacija u tako zahtjevnoj kvalifikacijskoj skupini može upustiti u borbu za Europsko prvenstvo. Vjerojatno niti Dejan Savićević nije sanjao da će nakon 4 utakmice skupiti 10 bodova, a još k tome ne primiti niti jedan pogodak. Kranjčar je od prosječne nacionalne vrste u kratkom vremenu napravio europsku senzaciju.

Pa zašto onda Crnogorci tako dugo čekaju s ponudom novoga ugovora? Zašto jasno i glasno ne reagiraju na vrlo značajne poruke koje šalje njihov izbornik? Stvar je tradicije i dobrih običaja da se novi ugovor ponudi, ili da se barem razgovara o njemu barem šest mjeseci prije isteka starog. Recimo, ako igraču ili treneru ugovor istječe na ljeto, s njim se razgovara na zimu, produžuje se, ili se strane razilaze. Nitko ne čeka zadnji trenutak.

Kranjčar niti jednog trenutka nije rekao kako više neće biti izbornik Crne Gore, ali ga definitivno smeta Savićevićevo 'tehniciranje s ugovorom’. Uostalom, Cico je jučer dao intervju crnogorskoj Analitici u kojem kaže kako mu moral i profesionalnost ne dozvoljavaju da kontaktira s Dinamom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:18