Damir Krajač / CROPIX
MAMIĆ UZ SAMMIRA

'Više nije kapetan, žena mu je u Brazilu.. A 'puko' je kad nije dobio poziv Slavena Bilića'

'Uzeo je državljanstvo i zaista je želio odjenuti hrvatski dres. To ga je 'ubilo’. Nakon toga oduzeta mu je zamjenska kapetanska vrpca, više nije bio zamjenik Igora Bišćana...'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. svibanj 2011. 10:26

Što na noćni Sammirov provod kaže izvršni predsjednik Zdravko Mamić?

- Znam da će neki neupućeni promatrač nakon ovoga kazati 'izbacite ga iz kluba!’ Ali Sammir je naša sportska i materijalna vrijednost, najbolji je igrač Dinama, u pet godina osvojio je 11 trofeja! Ma, nije samo najbolji igrač Dinama, on je najbolji igrač u Hrvatskoj!

Branite ga i kad se čini da je priča neobranjiva?

- Ne, za ovo što je napravio nema opravdanja! Sammir će biti novčano kažnjen. Žestoko novčano kažnjen, zapamtit će ovo.

Jeste li razmišljali o angažiranju psihologa, stručne osobe koja će raditi sa Sammirom?

- Napravit ćemo zaista sve što je u našim mogućnostima. Ali kazat ću vam neke stvari o Sammiru. Ne da ga opravdavam, jer ponavljam da se to ne da opravdati. Međutim, Sammir je 'puknuo’ kad kao najbolji igrač Dinama i Prve HNL nije pozvan u reprezentaciju. Uzeo je hrvatsko državljanstvo i zaista je želio odjenuti hrvatski dres. To ga je 'ubilo’. Nakon toga oduzeta mu je zamjenska kapetanska vrpca, više nije bio zamjenik Igora Bišćana. To je također teško podnio. Ozlijedio se na pripremama u Međugorju, još uvijek je rekonvalescent. Izgubio je praktički cijelu polusezonu. Konačno, supruga koja treba roditi u srpnju ne živi s njim u Zagrebu, ona je u Brazilu, tu je sam. Nisu to lake životne situacije - zaključio je Mamić.

Koliku ću kaznu dobiti Sammir? Nema službene potvrde, ali ovoga puta bi mogao nastradati sa 50 tisuća eura!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:23