Damir Krajac / CROPIX
STIŽU ME SJEĆANJA

Odlazi vječni dinamovac, Mamić najavio: 'Želimo završiti sezonu kao Hajduk 1950.'

Nogometaše Dinama, koji su naslov prvaka Hrvatske osigurali još 2. svibnja u Splitu, u petak na Maksimiru u 19.00 očekuje posljednja utakmica sezone protiv Rijeke.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 28. svibanj 2015. 15:37

Iako u potpunosti lišena natjecateljske draži, utakmica je to u kojoj hrvatski prvak želi novu pobjedu jer se igra za novu rundu prestiža protiv trenutačno najvećeg suparnika u domaćim okvirima.

Na početku sezone Rijeka je Dinamu uzela Superkup, a nakon toga su u tri prvenstvene i dvije utakmice polufinala domaćeg kupa Zagrepčani triput slavili i dvaput remizirali.

Ognjen Vukojević tom se utakmicom oprašta od modrog dresa:

- Došao je moj kraj u najdražem klubu, službeno se opraštam, nadam se ne zauvijek, nadam se nekoj drugoj funkciji u klubu. Svaki je rastanak težak, ali sam sretan što odlazim s dva trofeja...

- Svi mi u klubu Ogiju želimo sve najbolje, tu smo, ne rastajemo se. Što se Rijeke tiče, utakmica je to protiv najvećeg konkurenta, nadam se da će publika opet doći vidjeti dobru utakmicu kao što je to bio u posljednje vrijeme. Naravno, Ogi će biti u kadru, no, ne znam hoće li igrati od početka. Rijeku mogu nahvaliti opet, znamo sve o njima, dobro su vođeni, stalno “rastu” i mi zato u budućnosti moramo biti na oprezu. Nismo opterećeni statistikama, no nadamo se da nećemo izgubiti da zadržimo niz nepobjedivosti u ovj sezoni kao što je to napravio Hajduk 1950. - rekao je Zoran Mamić.

Zanimljivost sa konferencije za novinare je i dolazak studenata, zapravo velikog broja studentica s VERN-a, sa Studija za odnose s javnosti.

Zoki Mamić poželio je da to bude češća praksa misleći valjda na činjnicu da je imao puno ljepši “dekor” nego na uobičajenim druženjima s pretežno muškim novinarima.

Dinamo - Rijeka u ovoj sezoni

Superkup

Dinamo - Rijeka 1-2

HNL

Rijeka - Dinamo 1-2

Dinamo - Rijeka 3-0

Rijeka – Dinamo 2-2

Hrvatski kup

Polufinale

Dinamo - Rijeka 2-1

Rijeka - Dinamo 0-0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:16