Drago Sopta / CROPIX
ČUDO OD DJETETA

Odgovor na Matea i Alena: Mogu li se Splićani othrvati Liverpoolu i zadržati Bašića?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. listopad 2012. 15:26

Josip Bašić je nastavio trenirati s prvom momčadi. Najmlađi debitant Bijelih u HNL derbijima, 16-ogodišnji desni vezni ostao je i nakon Maksimira u kadru Miše Krstičevića. Nije utakmica u Zagrebu za Bašića bila jednokratna proba niti pokazivanje javnosti talentiranog igrača, jer riječ je o talentu kojeg Hajduk želi pažljivo razvijati.

- Bašić je velika perspektiva, budućnost kluba - naglasio je i predsjednik Hajduka Marin Brbić uoči maksimirskog derbija.

Kapetan hrvatske reprezentacije U-17 ima tjelesni kapacitet s kojim se nesmetano može uključiti u rad prve momčadi, usavršavat će se i dalje u Krstičevićevom kadru.

- Naša razvojna koncepcija je takva da želimo što više mladih igrača iz Hajdukove škole uvrstiti u prvu momčad. Bašić će trenirati s prvom momčadi, a koliko će igrati odredit će trener. Ima priliku, jer je veliki potencijal, ali minutažu mu nitko ne može jamčiti - kazao je sportski direktor Sergije Krešić.

Krstičević Bašića poznaje iz mlađih kategorija, još dok je bio trener juniora uočio je njegov talent.

- I svi ostali treneri su mi rekli sve najbolje o Bašiću. Zato sam ga pozvao u prvu momčad - objasnio je Krstičević koji je Bašiću u Maksimiru ponudio priliku u ulozi desnog krila.

Bašić je očito extra potencijal, igrač koji je svojom kvalitetom i procjenama trenera, od Hajduka do hrvatske reprezentacije, stigao u kadar prve ekipe iako još ima pravo nastupa za kadete. Njegov potencijal uočili su i inozemni skauti, prije svih predstavnici Liverpoola koji odavno prate Hajdukovog 16-godišnjeg ’wunderkinda’. Iako Bašić s Hajdukom nema profesionalni nego stipendijski ugovor do ljeta 2014. godine, roditelji su već ovog ljeta jasno rekli 'prvo afrimacija na Poljudu, nema žurbe’.

Rijetko je Hajduk posljednjih godina uključivao u prvu momčad igrače koji su još imali pravo nastupa i za kadetsku kategoriju kao što je to danas slučaj sa Josipom Bašićem. Ali, nijedan igrač nije imao tako strelovit uspon kao 16-ogodišnjak što je debitirao u derbiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 09:27