Drago Sopta / Cropix
MODRI MERCATO

Od Matheusu i Brezovca nema ništa! Zoran Mamić odletio u azijsku 'špijunažu'

Još nismo odlučili hoćemo li nekoga dovesti u zimskom prijelaznom roku ili ćemo sve to dogoditi za ljetni. A možda nikoga nećemo dovesti niti na zimu, niti na ljeto.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2010. 15:18

Zvjezdan Cvetković vratio se iz Južne Amerike. Krstario je po Brazilu, gledao mnoštvo nogometaša koji bi mogli biti potencijalni stanovnici Dinamove svlačionice. Čovjek od velikog povjerenja Zdravka Mamića nije zadužen za davanje informacija, pa smo svježe potražili god gazde.

- Gledajte, ne mislimo nikome praviti reklamu, to nema smisla. Cvetković je gledao neke zanimljive igrače, ali govoriti o nečemu konkretnom bilo bi apsolutno preuranjeno. Točnije, nema ničeg konkretnog - kazao je Zdravko Mamić te potom objasnio:

- Nema potrebe špekulirati. Dinamo gleda zanimljive nogometaše širom svijeta, to je sasvim normalno, tako rade svi pravi klubovi. Još nismo odlučili hoćemo li nekoga dovesti u zimskom prijelaznom roku ili ćemo sve to dogoditi za ljetni. A možda nikoga nećemo dovesti niti na zimu, niti na ljeto.

Sve o proljeću ovisi...

Priča je tu zapravo sasvim jasna. Neće biti nikakvog dogovora oko mogućeg transfera prije no što se sazna hoće li Modri na proljeće igrati u Europi. O tome ovise potezi klupske vrhuške.

A da Modri nisu samo orijentirani na Južnu Ameriku, poslužit će podatak da je sportski direktor Zoran Mamić otputovao u - Aziju!

- Konkretnije, Zoki je otputovao u Japan! Tamo također ima nekih zanimljivih nogometaša, pa je otišao pogledati. Ovdje također nisu potrebne špekulacije jer nema niti jedno posebno ime, već nekolicina njih koje će gledati.

Kad su u pitanju mogući dolasci ili odlasci, barem na temelju dosadašnjeg iskustva u razgovorima sa Zdravkom Mamićem, on nikad ne navodi na krivi put, nikad ne izbjegava istinu. U ovom trenutku mu zato treba vjerovati da Dinamo nije odlučio niti koga će dovesti, niti koga će otpustiti.

- Definitivna je istina da nema nikakve odluke o tome tko će doći ili tko će otići - kaže Mamić.

Na nekim portalima pojavila se vijest da je napadač Brage Matheus na meti Dinama, ali Mamić je to decidirano demantirao.

- Ja o tome nemam pojma. Da netko možda nešto ne radi, a da ja ništa ne znam, ha, ha, ha... Ne ozbiljno, nema nikakve veze.

Josip Brezovec?

- Mislim da ništa od toga.

Cijela priča oko mogućih transfera, dolazaka ili odlazaka, zavrtjet će se nakon Dinamove utakmice s PAOK-om, 15. prosinca saznat ćemo Dinamovu europsku sudbinu. Na temelju nje donosit će se sve važne odluke. Za stol će sjesti braća Mamić i Vahid Halilhodžić, te će napraviti kadrovsku križaljku. Do tada ostaje samo prostor za špekulacije.

S obzirom da su Modri sjajno kupovali u posljednje vrijeme (Tonel, Beqiraj, Sylvestr, Rukavina, Ademi), za očekivati je da će se opet vrlo studiozno raditi na dolaznim transferima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:41