BREZOVEC O TRANSFERU

'Nisam prodan za glasove Markoviću, a Zdravko Mamić je stvarno veliki gospodin'

'Hajdukova ponuda i nije bila ponuda. Bilo je kontakata, nekakve želje za razgovorom, no kontakata je bilo i iz Turske, Francuske, Njemačke... Dinamo je jedini dao konkretnu ponudu, ponudu koja se ne odbija'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2010. 23:14

Nogometaši Varaždina u subotu se protiv Splita opraštaju od svoje publike za ovu godinu, ostat će samo gostovanje u Maksimiru, 5. prosinca. Simbolike koliko hoćete; završni će ogled jeseni biti odigran pred TV kamerama, igra se dan uoči Dana grada Varaždina, a kapetanu NK Varaždina bit će to oproštaj od kluba u kojem je odrastao protiv kluba u čije redove odlazi!

Konačni je to epilog sastanka prvog čovjeka Dinama Zdravka Mamića s Josipom Brezovcom i sportskim direktorom Varaždina Samirom Toplakom. Dogovor je pao, Brezovec odlazi u Dinamo uz potpis ugovora na čak 4,5 godine, do ljeta 2015. Iako vidno uzbuđen i sretan, o pojedinostima nije želio govoriti.

- Ne mogu, obećao sam budućim poslodavcima da ću zasad šutjeti, mogu tek reći da sam izuzetno sretan, ponuđenim jako zadovoljan. I da sam se uvjerio da je Zdravko Mamić stvarno veliki gospodin, a s takvim se ljudima lako dogovoriti - oduševljeno je priznao Brezovec neposredno po izlasku iz maksimirskih odaja pa dodao znakovito:

- Odlazim u klub svojega života, ali tek nakon Varteksa.

U slučaju Brezovca ne radi se o onoj klasičnoj 'za Dinamo navijam od malih nogu’, Brezovec je uvijek i svugdje isticao Varteks kao svoj klub. No, Dinamo se u njegovom Nedeljancu oduvijek voli javno.

- Hajdukova ponuda i nije bila ponuda. Bilo je kontakata, nekakve želje za razgovorom, no kontakata je bilo i iz Turske, Francuske, Njemačke... Dinamo je jedini dao konkretnu ponudu, ponudu koja se ne odbija.

Možda ne priliči slavljeničkom trenutku, no oko aktualnog se transfera posljednjih tjedana čulo i pročitalo svega i svačega. Transfer u zamjenu za podršku Vlatku Markoviću, selidba od sjevera do juga, neslaganje unutar Izvršnog odbora kluba. Ne služi na čast ni klubu da se oko njegovog kapetana vrte priče o nemoralu, trampi za glasove, crnim torbama, da se umjesto o neupitnom znanju najboljeg igrača raspredaju priče koje nemaju veze sa sportom.

- Nije mi bilo ugodno u toj koži, mislio sam da ću recimo u Rijeci puknuti od pritiska, sam se sebi čudim da sam u takvom stanju odigrao jednu od najboljih utakmica. No, svo ovo vrijeme ja sam znao koji sam si cilj postavio - ispuniti obećanje dano predsjedniku Horvatu, donijeti i sebi i klubu financijsku korist. Sve ostalo ne želim komentirati.

Mnogima je baš taj detalj nejasan; zašto je Dinamo odlučio platiti ako je prije samo mjesec dana mogao Brezovca dobiti besplatno?

- Zato što sam ja odustao od raskida ugovora na koji sam imao pravo zbog zakašnjelih plaća. A odustao sam jer sam svaki dan s dečkima u Varaždinu, koji toliko daju sami sebe svih ovih mjeseci, nadljudskim naporima prevladavaju teško stanje uzrokovano neimaštinom, da definitivno ne zaslužuju da ih se ostavi na cjedilu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:32