HNL APSURDI

O Hajdukovoj utakmici protiv Lokomotive odlučuje - predsjednik Lokomotive!

Situacija je pomalo apsurdna, ali uvaži li Tin Dolički mišljenje Porezne uprave, što se i očekuje, Hajduk će uplatili 4,5 milijuna kuna i u nedjelju istrčati u Maksimiru
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 17. kolovoz 2012. 17:01

Hajdukov račun jučer je deblokiran, predsjednik Bijelih Marin Brbić uspio je postići dogovor s Hrvojem Vejićem o odgodi isplate duga pa je bivši prvotimac Bijelih povukao zadužnicu i omogućio klubu nesmetano funkcioniranje. Vejić je pokazao razumijevanje za situaciju u kojoj se Hajduk nalazi, svoja će potraživanja naplatiti kasnije, u dogovoru s klubom. To je nakratko olakšalo situaciju u klubu, ali samo za dan ili dva.

Poznato je da Splićani moraju u vrlo kratkom roku konačno riješiti pitanje duga Šibeniku. To je apsolutni prioritet kluba, suspenzija je do sada nekoliko puta odgađana, ali to ne može ići unedogled. Odgovorni na Poljudu žele se što prije riješiti tereta suspenzije i posvetiti se rješavanju ostalih brojnih problema. Važno je da novac imaju, u protekla tri tjedna na razne načine skupili su spornih 4,5 milijuna kuna, najviše su im pomogli navijači kupnjom ulaznica, pogotovo za utakmicu s Interom koja je donijela najveću dobit.

U međuvremenu su se pojavile nejasnoće na koji bi račun novac trebao biti uplaćen, tražilo se mišljenje Porezne uprave koja je ovog tjedna, čini se, donijela odluku da Hajduk taj novac uplati Poreznoj upravi na ime duga koji Šibenik ima prema državi.

Službenih informacija o tome još nema, neslužbene govore da je Porezna uprava početkom tjedna Hajduku dala svoje mišljenje i odredila rok od osam dana da se izvrši uplata, a sukladno tome za očekivati je da Disciplinska komisija HNS-a odgodi suspenziju Bijelih na još nekoliko dana odnosno do isteka osam dana predviđenih za izvršenje uplate.

Dakle, danas ili najkasnije sutra za očekivati je očitovanje Disciplinske komisije Saveza, posljednja njena odluka glasi da je Hajduk suspendiran od 13. kolovoza. U nedjelju bi Splićani trebali gostovati kod Lokomotive u Maksimiru, a posebno zanimljivo je što bi o tome trebao odlučivati predsjednik Komisije Tin Dolički, ujedno i prvi čovjek Lokomotive. Situacija je pomalo apsurdna, ali uvaži li Dolički mišljenje Porezne uprave, što se i očekuje, Hajduk će u nedjelju istrčati u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:37