NOVE ŠPICE DINAMA

Novi napadači Modrih šire optimizam: Wilson i Henriquez su pogođena pojačanja

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. kolovoz 2014. 22:32

Na utakmici sa Splitom posebnu pozornost obratili smo na dva Dinamova napadača, momke koji bi Dinamu uskoro trebali donositi prevagu. Wilson je odigrao cijelu utakmicu i možemo zaključiti da se radi o igraču koji bi zaista mogao biti pravo pojačanje. Ne, nije napravio ništa spektakularno, čak smo nakon utakmice čuli kritike na njegov račun, u stilu “to nije to”. Mi smo međutim drukčijeg mišljenja. Wilson jako dobro prima loptu, ima fini dribling, stalno traži loptu u noge ili u prostor, zna uputiti jako dobar centaršut. Rekli bismo, ima nešto “sammirovsko” u svom nogometnom znanju. Trener Mamić je nakon utakmice kazao da je Wilson donio “širinu i dubinu”, ali da mu je krivo što nije iskoristio jedan čisti zicer.

Nama se čini da Wilson još nije dovoljno tjelesno pripremljen te, naravno, još nije dovoljno uigran s ostatkom momčadi. Ali o njemu se nakon Splita može kazati - pogođeno pojačanje.

Angelo Henriquez? Podsjetio nas je na dolazak Soudanija i Fernandesa u Dinamo. Na prvi pogled mogli ste vidjeti da se radi o pravim igračima. Tako je i s Henriquezom. Igrao je tek 17 minuta, ali je s prvim dodirom lopte ponudio izgled pravog španera. Odlično se kreće, zna podvaliti loptu (asistencija za Wilsona koju ovaj nije pretvorio u pogodak bila je izvrsna), ulazi u prilike, nudi se u igri.... Šteta što ni on nije iskoristio čisti zicer. No nakon malo minuta igre moglo se vidjeti da Manchester United nije uzalud uložio u njega toliki silan novac. Naravno, treba vidjeti kako će se njegova priča odvijati u modrom klubu, ali 20-godišnjak nudi sliku nogometaša koji bi mogao biti zvijezda modrog kluba. Uz uvjet da Dinamo nakon godine dana iskoristi pravo prvokupa. U tom slučaju bi Manchester Unitedu trebao isplatiti 1,5 milijuna eura. Jučer smo saznali da su u plavim odajama svi bili zadovoljni onim što su vidjeli od Henriqueza. Što znači da bi uskoro, kad se vrati Fernandes, čilenski napadački dvojac mogao biti jaka snaga Mamićeve momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:00