Cropix
OPTIMIST UOČI ČETVRTKA

Eduardo: 'Nadam se da nakon Petrolula nećemo razgovarati jesam li kriv'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. kolovoz 2014. 00:19

U ugodnoj atmosferi Dinamova hotela nakon jučerašnjeg treninga pitali smo Dinamova vratara Eduarda je li se momčad oporavila nakon šoka koji je prouzročio danski prvak Aalborg?

- Iza nas je teško razdoblje, patili smo zbog činjenice da smo ispali iz utrke za Ligom prvaka. Zaista smo bili jako tužni nakon svega što se dogodilo. Ali nema vremena za plakanje, nogomet je takva igra, na to se moraš priviknuti. Pred nama je utakmica, odnosno dvije u kojima se borimo za ulazak u Europsku ligu, sjećanje na Aalborg je zabranjeno. Nakon poraza od Danaca odigrali smo dvije dobre utakmice u hrvatskom prvenstvu, definitivno mogu kazati da smo se oporavili i da neće biti posljedica na ogledu protiv Petrolula - kaže Eduardo.

Ipak, zar je moguće tako brzo zaboraviti? Naročito kad se radi o vama strancima. Zar vi niste došli u Dinamo kako biste igrali Ligu prvaka?

- Da, igranje u Ligi prvaka nije bio samo moj san, nego kompletne momčadi. Svi dečki u svlačionici sanjali su reflektore najveće svjetske klupske pozornice. Međutim, taj san je gotov, moramo se motivirati za ono što slijedi. Nema više kopanja po prošlosti, kamo bi nas to dovelo? Nije demagogija kad se kaže “sutra je novi dan”.

Nego, jeste li kod onog drugoga gola Aalborga koji je Dinamu definitivno zatvorio Ligu prvaka mogli bolje reagirati? Nama se čini da jeste.

- Poštujem vaše mišljenje, kao i bilo koje drugo mišljenje. Znate, kad se primi bilo koji pogodak, uvijek se nakon toga pitate “jesam li mogao napraviti nešto bolje, jesam li mogao bolje intervenirati”. Ja sam si također postavio to pitanje...

Kakav je bio odgovor?

- Ne znam... Možda sam i mogao bolje. Ali radi se o jednom trenutku, djeliću sekunde. Ponekad donesete odluku u tom djeliću, nekad odete na pravu stranu, nekad u krivu, nekad reagirate izvrsno i pravovremeno, nekad to baš i nije tako. Respektiram baš svako mišljenje o tom golu koji sam primio. Ali uvijek dajem sve najbolje od sebe. Nadam se da nakon Petrolula nećemo razgovarati o tome jesam li neki gol mogao obraniti ili ne. Najbolje jest da loptu ni jednom ne vadim iz mreže.

Linker
21. rujan 2024 21:58