OPERACIJA AZZURRI

NOVI LIDER VATRENIH Ivan Rakitić:' Bit će jako teško bez Luke, ali ja sam tu, spreman!

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 10. lipanj 2015. 21:54

Bez obzira na kašnjenje pri dolasku na press konferenciju negdje na pola nabrajanja svih ostvarenih rezultata Ivana Rakitića ove sezone prolomio se pljesak najboljem hrvatskom nogometašu. No odmah nakon toga predstavnici medija su popili "jezikovu juhu". Na pitanje je li se Raketa namjerno želio izolirati kako bi se slegli dojmovi hrvatski je reprezentativac uzvratio:

- Malo mi je čudno da ste tražili mene na tiskovnu konferenciju, znate da sam uvijek bio na raspolaganju i kada bi me zvali na mobitel. Ali sam se razočarao kada nikoga nije bilo u Berlinu, tamo kada je Barca slavila, nekako osjećam da se nije iskazalo poštovanje. Znam da se pričalo i da sam pogriješio dolaskom u Barcelonu, ali sam uvijek radio i trenirao, čekao svoju priliku. Igram u najvećem klubu, a ovdje sam zbog mog prijatelja Tomislava (Pacak glasnogovornik op.p).

Izazvao je ovaj monolog malo nelagode, izjava koja nije baš dobro iskomunicirana, smirio je situaciju glasnogovornik Pacak, novinari su malo negodovali ali se vrlo brzo sve smirilo i prebacilo na "nogometni travnjak". Prvo pogled prema Barceloni, dva zgoditaka su u TOP 5 Lige prvaka, a posebno je pitanje bilo vezano u Xavija.

- Lijepo je to, neka bude i dalje, ali meni je važno da idem korak po korak. I ovi golovi su plod igre momčadi, posebno onaj u finalu koji je pokazao kako Barcelona zapravo igra kao kolektiv. A Xavija je nemoguće zamijeniti, takav igrač ne postoji. Mogu biti ponosan jer sam bio uz njega ovu godinu, ne samo na terenu, kao kapetan puno je značio ovoj momčadi i zahvalan sam na svemu što sam od njega naučio.

I onda konačno pogled prema Italiji.

- Jako smo mlada momčad, ovaj termin nam je neugodan jer smo imali jako dugu sezonu. No svejedno jedva čekamo ovaj susret i jako nam je važan, želimo riješiti ovu situaciju što je bolje moguće.

Je li dvoboj na San Siru jedna od vodilja za ovu utakmicu?

- Prošlo je dosta vremena od tada, mi smo igrali dobro, ali nismo pobijedili. Momčadi su se od tada promijenile. Bez obzira što talijnaski mediji pišu treba znati da protiv Italije je teško biti favorit, oni će bez obzira na probleme istrčati sa vrlo jakom momčadi.

Osovina igre naše reprezentacije bila je Modrić - Rakitić, kako će biti igrati bez Luke, je li Raketa spreman preuzeti glavnu ulogu?

- Bit će teško, ali ja sam uvijek spreman preuzeti ulogu na travnjaku. Zajedno će cijela momčad igrati tako kako bi nadoknadili izostanak Luke koji jako puno znači za ovu momčad. Osobno ja sam tu, potpuno spreman. Inspiracije nam posebne neće trebati, naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo.

Prazne tribine ?

- Katastrofa, jednom sam igrao pred praznim tribinama u Baselu tamo kada sam imao 18 godina. Ne dao Bog više nikada, ali nadam se da ćemo odigrati dobro i slaviti, a bit će nekoliko ljudi koje ćemo izgrliti. Samo neka prođe što bolje ova utakmica, na sljedećoj ćemo uživati s navijačima.

Pitanje je bilo i oko nogometnog Oscara, ove godine gaje dobio Luka Modrić iako je Rakitić imao veće rezultate. No igrači i treneri su glasove dali Modriću.

- Nemam komentar na to, kolege su tako odlučile i maksimalno podržavam tu odluku, respektiram Luku koji je veliki nogometaš, odličan prijatelj i ovo mu je treći put za redom da osvaja ovu nagradu. Želim mu čestitati na tome.

Rakitićev vjenčani kum Marko Bralić Keto veliki navijač Hajduka ima želju da pred kraj karijere "rezervira" jednu sezonu na Poljudu hrvatskom reprezentativcu.

- Moj veliki prijatelj, znam za te njegove želje, imam i ja općenito mnogo želja. Keto obožava Hajduk i reprezentaciju i takvo nešto od njega nije čudno. No iskreno jako je teško moguće da ću zaigrati u Hrvatskoj, u bilo kojem klubu i da ću tu završiti karijeru. Moja želja je kraj u Baselu, a supruga kaže i u Sevilli, a zna se tko je gazda u kući – uz osmjeh je odgovorio Rakitić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:31