Split 260511.Rodbina i prijatelji stradalog nogometasa Drage Gabrica ceka ispred KBC Split da prodje jutarnja vizita ljecnika kako bi ga posjetili.Na fotografiji: prijatelji Drage Gabrica Sven Maretic i Ante Djuzel. Foto : Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
BEŠĆUTNOST VOZAČA

Nitko na cesti nije htio stati i pomoći Gabriću; Paškvalina: Pomaknuo je nogu!

Čini se kako glavni uzrok nesreće nije bila prevelika brzina. Iz krugova bliskih ozlijeđenima doznali smo da Gabrić nije, kako se spekulira, vozio prebrzo
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. svibanj 2011. 14:13

Nesreći u kojoj je teško ozlijeđen hrvatski nogometni reprezentativac Drago Gabrić, a lakše njegov suvozač Ante Đuzel na autocesti A-1 između Dugopolja i Biska (petstotinjak metara prije izlaza za Bisko) je, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, kumovao splet raznih okolnosti.

Gabrić i Đuzel putovali su iz pravca Zračne luke u Resniku prema Imotskom. U Zračnoj luci su poslali specijalističke nalaze u ranijoj prometnoj nesreći teško ozlijeđenog prijatelja Tomislava Vrgoča za liječnika (navodno dr. Josipa Paladina) u Zagrebu, pa su se potom preko Prgometa “popeli” na autocestu.

Čini se kako glavni uzrok nesreće nije bila prevelika brzina. Iz krugova bliskih ozlijeđenima doznali smo da Gabrić nije, kako se spekulira, vozio prebrzo, nego se glavnim uzrokom nesreće smatra velika količina vode na tom dijelu autoceste, nastala zbog jake kiše.

Zbog silne kišnice, “rijeke vode” automobil je na cesti proklizao, a potom se masivni BMW X6 preko zaštitne ograde survao pored ceste u osam metara dubok ponor. Gabrićev terenac je imao i ljetne gume, što je također utjecalo pri proklizavanju. Obojica su putnika nakon izlijetanja ostala u teško oštećenom BMW-u, a pritom su navodno zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i zamijenila mjesta u vozilu koje se prevrtalo.

Đuzel je bio prisebniji, dok Gabrić nije odmah dolazio potpuno k svijesti. Izudarani Đuzel odmah je pozvao pomoć. Nakon što je pokušao sam pomoći prijatelju, Đuzel je potražio pomoć ostalih sudionika u prometu. Desetak vozila nije se zaustavilo na Đuzelove apele i mahanje da stanu, a navodno je jedan turistički autobus nakon nesreće stao u zaustavnoj traci pored ceste, pa produžio vožnju.

Prvi se, pak, zaustavio jedan vozač vozila vučne službe koji je uz Đuzela pritekao u pomoć Gabriću. Pomogao je da se dođe do Gabrića u teško oštećenom automobilu, no nisu ga pomicali dok nekoliko minuta kasnije na mjesto nesreće nije stiglo vatrogasno vozilo.

Vatrogasci su izvukli Gabrića iz vozila, a nekoliko minuta kasnije na mjesto nesreće je stiglo i vozilo Hitne pomoći kojim je prevezen u bolnicu. Prijatelj čije su nalaze nosili, Tomislav Vrgoč, koji je u Splitu 16. svibnja u 3 sata ujutro imao tešku prometnu nesreću na Meštrovićevu šetalištu, sletjevši s kolnika i udarivši u stablo, nažalost je, zbog teških ozljeda, nakon tjedan dana borbe za život preminuo.

Kako su sve više iz Gabrićeve sobe dolazile doduše neslužbene informacije da se njegovo stanje polako ipak popravlja, iako još nije bilo velikih pomaka, tako je rastao i optimizam na hodnicima bolnice, među obitelji, rodbinom, prijateljima.

Već u utorak je Drago reagirao na podražaje, a jučer je, kažu njegovi prijatelji koji su ga posjećivali i ostavljali mu poruke podrške, osjećao i vidljivo reagirao na njihovu prisutnost u svojoj blizini. Neslužbeno je za danas najavljeno i da će Gabrića buditi iz kome.

- Maknuo je nogu - u jednom je trenutku poslije 15 sati stigavši ispred bolničkog hodnika izustila uzbuđena Dragina sestra blizanka Paškvalina koju je nesreća brata s kojim je vrlo vezana izrazito teško pogodila.

Dolazak u Split u posjet u pratnji Gabrićeva bivšeg klupskog suigrača i reprezentativnog kolege Hrvoja Čale (Gabrić je proteklu sezonu kao igrač Trabzonspora bio na posudbi u Ankaragucuu) za jučer kasno poslijepodne najavio je i liječnik Gabrićeva kluba Trabzonspora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:33