Vladimir Dugandžić/Cropix
DRAGO GABRIĆ

Nakon što se probudio iz kome, prvo što je izgovorio bilo je: Mama, mama!

Prijatelji kažu da je gotovo sjeo kada je dan ranije vidio prijatelja iz reprezentacije Darija Srnu, a takav je bio gotovo stalno i jučer prilikom posjeta obitelji i prijatelja
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. svibanj 2011. 20:49

Zdravstveno stanje Drage Gabrića je sve bolje, počeo je čak i govoriti svoje prve riječi pa oporavak u ponedjeljak navečer u prometnoj nesreći teško ozlijeđenog nogometaša nudi sve veći optimizam, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon što se u petak probudio iz kome i otvorio oči, počeo micati udovima, prepoznavati ljude koji ga posjećuju u prisustvu svoje majke Milene izgovorio je hrvatski reprezentativac i prve riječi od nesretnog događaja.

- Mama, mama - pozivao je majku Gabrić što nam je potvrdio i liječnik Hajduka i nogometne reprezentacije Hrvatske Jurica Rakić, te izvijestio o oporavku nogometaša turskog Tranzonspora koji je prošlu sezonu bio na posudbi u Ankaragucuu.

- Stanje Drage Gabrića i dalje postupno ide nabolje, regaira na prisustvo obitelji i prijatelja, razumije što mu se govori. Sve ide pozitivnom progresijom, kako vrijeme prolazi tako se za nijansu njegovo stanje popravlja. Najbitnije je sada u cijelom procesu da nema nazadovanja, a za oporavak će trebati vremena. Potrajat će sigurno još neko vrijeme dok se medikamenti ne izluče iz njegova organizma. Kada dođe u maksimalno budno i svjesno stanje onda se može očekivati da se tada vrati i govor - rekao je Rakić.

Gabrić sve više pokazuje znakove oporavka. Kao posljedica nesreće i kome mladi 25-godišnji nogometaš još je uvijek ošamućen i vrlo umoran, ali kakav je Drago na nogometnom terenu takav je i u bolničkom krevetu, uporan i žilav, željan što bržeg oporavka.

Za razliku od petka kada se tek probudio iz kome sve je više vremena u budnom stanju. Gabrić klima glavom na pitanja liječnika, a tako se često pokušava i pridignuti iz kreveta u čemu ga liječnici uvjeravaju da se još malo strpi i odmara dok se tijelo još malo ne oporavi.

Prijatelji kažu da je gotovo sjeo kada je dan ranije vidio prijatelja iz reprezentacije Darija Srnu, a takav je bio gotovo stalno i jučer prilikom posjeta obitelji i prijatelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 12:44