AFP
TRAŽI NOVI KLUB

Čale raskinuo s Trabzonom, ide u Njemačku: 'Bilo je lijepo u Turskoj, a sad je tamo cirkus!'

Nisam se odrekao reprezentativnih ambicija. Apsolutno ne. Iako ne znam razloge zbog čega i za minule utakmice nisam bio pozivan - zaključio je Hrvoje Čale
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. srpanj 2011. 22:09

Hrvoje Čale raskinuo je ugovor s Trabzonsporom i vratio se u Zagreb gdje čeka realizaciju novog transfera. No, njegova priča ponešto je drukčija od ona Drage Gabrića, kojem je jednostrano uručena informacija o otkazu.

Nakon što je odbio potpisati novi ugovor godinu dana prije isteka tada aktualnog, gurnut je na crnu listu, a zainteresiranima za njegove usluge određena je cijena - dva milijuna eura. Ipak, malo po malo, Fifa agent Ivan Cvjetković uspio je slomiti otpor Turaka; prvo su spustili cijenu na milijun, potom spominjali 400.000 eura, da bi na kraju pronašli 'zajednički jezik' i dali mu slobodne papire, bez centa odštete.

- Nakon svega što sam prošao u Trabzonsporu mogu reći da ne želim ni za čim, stekao sam vrijedna iskustva i brojne prijatelje. Igrao sam 90 posto utakmica. Jedino mi je krivo zbog načina na koji smo se rastali. Neću ovog trenutka ulaziti u detalje, ionako je tamo totalni cirkus pa ne bih dolijevao ulje na vatru. Ne zna se ni kad će početi liga. Kad se situacija smiri, mogao bih štošta kazati - zadržao je Čale respekt prema sredini u kojoj je napravio značajne rezultate.

- Osvojili smo Kup i Superkup, a možda i naslov. Lako je moguće da Fenerbahče, nakon svih optužbi za namještanje utakmica, ostane bez titule, u tom slučaju Trabzonspor je prvak Turske.

Kamo dalje? U igri su dvije-tri opcije iz Bundeslige i vrlo vjerojatno će se priključiti našoj koloniji u Njemačkoj. Postavio je visoke kriterije; da bude što ambiciozniji klub, najbolje neki koji puca na trofeje i da igra standardno. Jer za razliku od zbivanja u Turskoj koja se u nas slabije prate, bundesligaši su u fokusu. A to je Čali posebno bitno:

- Nisam se odrekao reprezentativnih ambicija. Apsolutno ne. Iako ne znam razloge zbog čega i za minule utakmice nisam bio pozivan - zaključio je Čale.

Linker
25. rujan 2024 05:15