Boris Kovačev / CROPIX
DINAMO - VARAŽDIN 1-1

Vaha: Pojedinci su trebali pružiti više; Toplak: Ovaj bod je velika nagrada za naš rad

Piše: ArhivaObjavljeno: 05. prosinac 2010. 11:50

ZAGREB - Filip Škvorc je svladao Ivana Kelavu nakon 688 minuta i donio bod nogometašima Varaždina u zadnjem jesenskom prvenstvenom kolu. Dinamovom vrataru ostaje utjeha da je nadmašio rekord Dragana Stojkića od 684 minute čiste mreže u HNL-u, no slavlja nema jer 'plavi' će umjesto s planiranih sedam prezimiti sa samo pet bodova prednosti nad Hajdukom.

- Varaždin je bio izvanredan i zasluženo osvojio bod. Mi smo, eto, prvi put kiksali, to se može opravdati. Trebali smo dati više, no nismo mogli. Čovjek nije mašina, a i mašina se pokvari, kamoli neće igrač - kazao je Vahid Halilhodžić , koji je izostavio čak sedmoricu iz Villarreala:

- Izgube i Manchester United i Chelsea, tako je to kad se igra na tri fronta. Već mjesec dana govorim da se bojim ovoga. Morao sam sve raspoložive snage upotrijebiti, no pojedinci su morali pružiti više, većina je dobila prigodu. Prema tome, kad ću 16. prosinca praviti analizu svatko će imati svoju potpunu rendgensku sliku - zaprijetio je trener 'plavih', sigurno misleći na Moralesa, možda i Rukavinu, koji nije zabio već 737 minuta. Nedavno je 'vozio' Mazdu 626, eto ga sad u Boeingu...

Domaćinu je, kao što se nažalost i očekivalo, pomogao Draženko Kovačić, koji je zbog hladnoće sudio u tajicama. Samo je on vidio 11-erac na Badelju za Dinamovo vodstvo uz salve smijeha promrzlih 500-injak gledatelja na tribinama.

- Daleko sam bio, izgledalo mi je da nije penal, moram vidjeti snimku - rekao je trener Varaždinaca Samir Toplak, a Vaha, koji se dan prije žalio na 11-erac u Villlarrealu, nije reagirao...

Varaždinci su bili bliže vodstvu jer je Šafarić u 40. minuti uzdrmao gredu, a 'plavi' su neke prigode stvorili tek nakon izjednačenja, junior Kovačić je čak u želji da centrira pogodio gredu, a u 88. minuti Tonel nije uspio sa crte svladati Krkleca.

- Uvjeravao sam svoje dečke cijeli tjedan da moramo biti hrabri ako se hoćemo nadmetati s Dinamom i iskoristiti njegov umor. Ovaj bod velika nagrada za uvjete u kojima smo radili ove jeseni, uzeli smo Dinamu četiri boda u ovom prvenstvu, dokazali kvalitetu i imamo mir do nastavka sezone - zaključio je Toplak.

Dinamo do četvrtka ostaje u Zagrebu, a prije PAOK-a će ipak u Rovinj:

- Tražit ćemo da se jedan hotel otvori samo za nas - poručio je Vaha.

KRAJ UTAKMICE



90. MINUTA - Tonel je propustio fantastičnu priliku da Dinamo osigura tri boda. Na tri metra od gola Varaždinaca Portugalac je traljavo regirao i šanse je propala

73. MINUTA - Mateo Kovačić pogodio je vratnicu

1-1 Filip Škvorc

GOOOL 65. MINUTA - Kelava je srušio rekord i četiri minute potom primio pogodak. Filip Škvorc se najbolje snašao u 16tercu Modri i odbijanac pospremio iza Kelave.

61. MINUTA - Ivan Kelava i službeno je postao rekorder HNL-a. Dinamov vratar nije primio pogodak 685 minuta.

1-0 Morales (11m)

GOOOL 56. MINUTA - Sudac Draženko Kovačić poklonio je Dinamu kazneni udarac. Sudac je naime jedan doista bezazleni kontakt Badelj i Kvesića okarakterizirao najstrožom kaznom. Morales je pogodio s bijele točke za 1-0.

49. MINUTA - Kelava je sjajno obranio pokušaj Brezovca i približio se rekordu Stojkovića

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. MINUTA - Morales je izveo skraćeni korner i na deset metara od gola pronašao Sylvestera čiji udarac odlazi u - zoološki vrt.

40. MINUTA - Aganović je napravio dar-mar na desnoj strani Dinamove obrane i idelano gurnuo Šafarića u priliku. Iskusni veznjak gostiju pogodio je gredu.

36. MINUTA - Sjajnu dugu loptu Tonela Tomečak je petom ostavio za Moralesa, ali je udarac Čileanca išao točno u vratara Varaždina.

27. MINUTA - Najbolja prilika za Dinamo. Udarac Tomečaka otišao je tik uz vratinicu varaždinskog gola.

23. MINUTA - Kapetan Badelj je sjajno proigrao Sylvestera dubinskom loptom, no Šimek je u zadnji čas stigao Slovaka i otklonio opasnost

Izdrži li Ivan Kelava 60 minuta s netaknutom mrežom bit će srušen rekord bivšeg vratara Slaven Belupa Dragana Stojkića.

UTAKMICA JE POČELA!

U ledom okavanom Maksimiru se okupilo oko 300 navijača. Najmanje ove sezone.

DINAMO - VARAŽDIN 1-1

Stadion Maksimir; SUDAC: Draženko Kovačić

DINAMO: Kelava - Etto, Tonel, Barbarić, Mesarić - Badelj, Calello - Tomečak, Rukavina, Morales - Sylvestr.

VARAŽDIN: Krklec - Šimek, D. Škvorc, Sušac, Kvesić - Šafarić, Brezovec - Sačer, Vugrinec, Aganović - F. Škvorc.

Linker
24. rujan 2024 16:33