Željko Šop / Cropix
VAHA BIRA IGRAČE

Mamić: Kunem se djecom da dovođenjem Brezovca nisam kupio glas za Markovića

Dinamov gazda ističe da se užasno boji rezultatskog debakla kod Villarreala, za koji smatra da spada u klupski TOP 10, ali poziva navijače na povijesni meč s PAOK-om 15. prosinca
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 28. studeni 2010. 15:17

Zdravko Mamić je u Rijeci prekinuo šutnju za medije, no osim uvođenja teške verbalne artiljerije u bitku s Igorom Štimcem stigao je reći koju i o nogometu:

- Odigrali smo 30. natjecateljsku utakmicu ove sezone i pobjedi ne gledamo u zube, iako je izostao spektakl, no Rijeka nam osim iz 11-erca nije pucala na vrata. Djelovali smo zrelo i čvrsto, kakva smo momčad postali pod Vahom potvrđuje i naša gol-razlika - kazao je Mamić nakon 2-0 na Kantridi, gdje nije izdržao brojne verbalne provokacije, pa je reagirao na neprimjeren način za čelnika kluba i Saveza nakon čega bi morao biti novčano kažnjen. Barem simbolično, budući da nadležni ionako imaju stav 'pa to je naš Zdravkec, znate svi kakav je'. Dio Dinamovih navijača koji ponajviše zbog takvog ponašanja njegova čelnog čovjeka već više od tri mjeseca bojkotira klupske utakmice dobio je za pravo... No, u četvrtak će svi čijim žilama teče plava krv drhtati nad Vahinim trupama u Villarrealu:

- Iskreno, užasno se bojim tog dvoboja, bilo bi mi žao da teško nastradamo u trenutku kad je sve tako lijepo i kad pod Vahinim vodstvom imamo samo jedan poraz. No, moramo biti svjesni da je Villarreal mega-ekipa, u svjetskih TOP 10, samo za nijansu slabija od Barcelone i Reala. Idemo što časnije prodati kožu. Neka mi oproste trener i igrači, osobno se ničemu ne nadam u četvrtak, nego već usmjeravam koncentraciju svih djelatnika kluba na PAOK. To je utakmica naše generacije, taj 15. prosinca može ući u klupsku povijest!

Glede igračke križaljke, Mamić je potvrdio da će Leandru Cufréu, kojem aktualni ugvor istječe 30. lipnja, ponuditi novi, 'doživotni', s opcijom ostanka rada za klub i nakon karijere ('skaut za Južnu Ameriku ili samo Argentinu'). Na Cufréu kao neophodnom u momčadi inzistira i Vaha. Koji je najzaslužniji i za prošlotjednu kupnju Josipa Brezovca:

- Kunem se na djecu, dovođenje Brezovca u kontekst kupovanja glasova za Markovića neizmjerna je nepravda prema tom djetetu koje je odgojeno u plavom duhu. Željeli smo ga i prije nekoliko mjeseci, nisu naši kontakti od jučer. Vaha je u srijedu nakon kup-utakmice koju smo skupa gledali na kantridi dao zeleno svjetlo. Bez Vahinog dopuštenja više se u Dinamo ne može dovesti nijedan igrač - pecnuo je Zdravko svog brata Zorana, nominalno sportskog direktora. I nastavio hvalopsjevima svom prvom treneru kojem ne treba ulaziti u svlačionicu:

- Halilhodžić je 10 sati pregledavao snimke utakmica Hrvatskog dragovoljca, Rijekine je proučavao 15 sati. Otkrit ću vam jednu tajnu, gledao je i Beqiraja kad smo mi već odustali od njega i naredio nam da ga ipak dovedemo. Zamislite koliko smo slijepci bez njega bili!

Potom se vratio na kupnju Brezovca za 300-injak tisuća eura s plaćenim zimskim pripremama Varaždincima:

- Točno je da ga je Dinamo mogao dovesti zabadava, ali nije želio, jer ovako će Varaždin uspjeti zadržati svoju ekstremno talentiranu mladost - poručio je Mamić, a poznavajući mentalitet Varaždinaca, možemo očekivati knap-utakmicu sljedeće nedjelje u Maksimiru. Domaćin će biti fizički i emotivno umoran od Villarreala, a mlađahni gosti predvođeni ‘dedom’ Vugrincem...

Bitka za Knin (II)

Mamić smatra da Štimac blefira obećanjem o izgradnji nogometnih stadiona u Vukovaru i Kninu.

- Njegova obećanja su 90% manipulacije i laži, neka Igor ne obmanjuje narod da je to izvedivo. Pa ja sam napravio više za Knin od njega donacijom većom od 2,000.000 kn. Štimac i njegovi ljudi su u bankrotu, stoga žicaju novac i ne biraju sredstva da se dokopaju blagajne Saveza - poručuje Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:36