Drago Sopta/CROPIX
OPROŠTAJ BADELJA

'Nisam još ni razmišljao o HSV-u, nisam se prešaltao, samo želim da uđemo u LP'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 15:23

Milan Badelj danas će se u klupskom restoranu formalno oprostiti od Dinama. Sastanak sa suigračima, članovima Uprave, medijima, kao zahvala kapetanu za sve što je dao Modrima. Od Maksimira se oprostio u srijedu, odigrao vrlo turbulentnu utakmicu, zabio autogol, a onda i pogodak za pobjedu. Za onaj konačan oproštaj pričekat ćemo uzvrat u Mariboru.

- Kad bih morao izdvajati najljepše trenutke, utakmice koje su obilježile ovo razdobolje, onda su to sigurno utakmica i pogodak u debiju u HNL-u protiv Rijeke. Naravno, tu je i gol Hajduku u derbiju, ne moram posebno objašnjavati, želja mi je oduvijek bio gol u derbiju. Svakako, tu je i ta utakmica s Mariborom, velika večer, emotivna - pričao je Badelj, vidno iscijeđen od svega što je proživio.

- Nisam si mogao dopustiti da odem kao tragičar, bilo mi je u tim trenucima izuzetno teško. Htio sam se iskupiti, zabiti, dao sam sve od sebe i uspio sam. Stvarno emotivan trenutak, to je uistinu bilo sjajno.

Doista igra ove sezone u životnoj formi, možda i svoj najbolji nogomet karijere.

- Dobro se osjećam, to je najvažnije, a što se tiče najboljeg nogometa u karijeri... Pa, bilo je i prije dobrih utakmica i slabijih, teško je to ocjenjivati. Činjenica jest da igram dobro u kontinuitetu ova dva mjeseca, nema razloga da se tako ne nastavi i dalje.

Došli smo do te teme, dakle, HSV? Nije Italija, nije Španjolska, kako je htio.

- Da, ali nije loše. Ma, iskreno nisam još ni razmišljao o HSV-u, nisam se prešaltao. Jer, prije svega želim da i drugi put uđemo u Ligu prvaka. Prvi put je bilo lijepo, ali može se jednom dogoditi, drugi put više nije slučajno. Bio bi to veliki uspjeh, mislim da imamo i teži put nego lani.

Jedno od najtežih pitanja u Dinamu je tko će nadomjestiti Milana Badelja? Ima li kandidata u svlačionici ili će trebati nekoga dovesti?

- Ne gledam na sebe kao na nekoga koga treba nadomjestiti. Dinamo nikad nije ovisio o jednom igraču, o pojedincu, ne ovisi ni sad. Netko će doći na moju poziciju, ima dovoljno igrača, od Ademija, Pokrivača, Leke, Calella, nekih mlađih, možda Pavičić.

Počeli smo s lijepima, završimo s manje lijepim uspomenama.

- Ovaj autogol protiv Maribora definitivno ima svoje mjesto na toj listi, ali najviše boli onaj promašeni penal protiv Šerifa prije dvije godine, kad smo onako šokantno ispali. Dakako, i onaj kraj Lige prvaka, Lyon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:14