Drago Sopta / CROPIX
GAZDA DINAMA O UZVRATU

Zdravko Mamić izašao iz sjene: 'Pregazit ćemo Maribor kao plitak potok'

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 16:06

Maksimir se od Milana Badelja oprostio cvijećem, šampanjcem i vrhunskim kolačima. Dobio je kapetan i dres, ali i zahvalnicu. Još u Mariboru će navući «modriľ dres a onda se upisati u nogometne gastabajtere.

- Žao mi je što Miki odlazi. Nismo sretni tim odlaskom, ali... Nasljednik? Mateo Kovačić - otkrio je Zdravko Mamić koji je za kapetana od HSV-a dobio 4,5 milijuna eura. Sasvim dovoljno da se ojača svlačionica za europska iskušenja ove jeseni. Ili možda ipak ne...

- Koncentriramo se na zimski prijelazni rok. Tada ćemo se pojačati za treći proboj u Ligu prvaka - kazao je Mamić. Na spomen Ivana Klasnića samo je zavrtio glavom.

- Ne znam ništa o tome.

Mamić ne krije kako je ovih dana posebno dobre volje. Razlozi takvog duševnog stanja izvršnog predsjednika Dinama kriju se u dovoboju s mariborom.

- Gledao sam snimku utakmice i bio sam impresioniran koliko smo jači - podvukao je.

Gazda Dinama, baš kao i zaposlenici, trener i svlačionica ne sumnja kako će se u srijedu probuditi kao članovi Lige prvaka.

- Maribor? Pregaziti ćemo ih kao plitak potok - u svom će stilu. Onda je razmislio trenutak, dva i malo povukao ručnu.

- Neće to biti nimalo laka utakmica. U Ljudskom vrtu nas čeka pakao. Pa ovi će pustiti 50 posto više ljudi od kapaciteta stadiona, prognoza je.

A u slučaju da epilog utakmice u Sloveniji neće biti u skladu sa željama, u Maksimiru slijede tektonski poremećaji.

- Ako se ne uđe u Ligu prvaka bit će potres koji će preživjeti najhrabriji - jasno je dao do znanja gazda. Realno, hrabrost igra malu ulogu tijekom potresa. U takvoj situaciji je ipak najbitniji faktor sreće. U tom slučaju Ante Čačić je jedini na konju.

- To ne može biti ljudski faktor ili Čačićeva sreća. Ovi preokreti bili su Božja volja. To nam se sada vraća, završio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:30