PUN POGODAK ZA MODRE

Od upitnika do uskličnika za nula kuna: Čop se pretvara u najbolji posao Dinama dosad!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 18:37

Gotovo da nema čovjeka koji se nije začudio kad je čuo da Dinamo dovodi Duju Čopa. Sve u redu, dečko “ima nešto”, ali u ljeto kad klub ide na drugu Ligu prvaka zaredom očekivalo se veliko ime.

Dečko koji nije uspio u Hajduku, koji se i u Splitu u zadnje vrijeme gubio, koji je htio negdje u inozemstvo, ali nije mogao, dolazi u Dinamo kao pojačanje za Ligu prvaka? Nikad nitko nije sporio da je talentiran, da bi mogao napraviti karijeru, ali, je li on pojačanje za Ligu prvaka?

Došao je za “nula kuna”, kao slobodan igrač, nitko od njega nije ništa očekivao. No, već nakon prvih treninga suigrači i trener počeli su o njemu pričati sve najbolje, sviđa im se, “živ je i zna igrati”. Opet je ostao onaj upitnik zašto dosad nije napravio iskorak, zašto na kraju uvijek završi na klupi.

- Sad sam došao u pravu sredinu, Dinamo je veliki klub, ozračje je odlično i vjerujem da ću ovdje napredovati. No, ne zaboravite da sam ja još mlad, oscilirat ću u karijeri sigurno, bit će uspona i padova, to je normalno - rekao je uoči susreta s Mariborom Čop, koji je, eto, ove sezone već zabio pet pogodaka.

Dva u Europi, tri u HNL-u. Ovaj protiv Maribora posebno vrijedan, dodao je i asistenciju, učinak mu je uistinu vrhunski. Da, mogao je zabiti još koji, mogao je postati potpuni junak, neki će reći da Dinamov napadač mora zabiti onakvu prigodu kakvu je imao Čop i da za promašaj nema opravdanja. No, ne treba previše tražiti od momka koji je došao za toliki mizeran novac i s toliko upitnika.

Možda neće, uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zabiti niti jedan gol, možda neće biti niti u šansi, možda pojačanje za Ligu prvaka. To ćemo ionako tek, valjda, vidjeti. Međutim, dosad je opravdao dolazak, s obzirom na očekivanja i taj, već spomenuti uloženi novac, ovo što je napravio s Mariborom sasvim je dovoljno. Pogotovo ako Modri na kraju prođu dalje, taj pogodak i asistencija imat će posebnu težinu. Već sad je taj upitnik iza njegova imena postao uskličnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:27