ŠITUM O IDE NA KAJZERICU

'Nisam degradiran! Ja sam tražio da idem na posudbu, želim igrati, ne samo trenirati'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 12. siječanj 2012. 11:09

Mario Šitum jedan je od predvodnika mladog vala u redovima hrvatskog prvaka. No, za razliku od vršnjaka Šime Vrsaljka, ili dvije godine mlađeg Matea Kovačića, Mario Šitum proljetni će dio sezone provesti na posudbi u Lokomotivi. U potrazi za većom minutažom, ali i daljnjim razvojem, mladi se ofenzivac odlučio zaputiti na Kajzericu gdje će s Lokosima tražiti put k vrhu hrvatskog nogometa.

- Proteklu sam jesen mogao i morao dati više. Čini mi se kako se ipak nisam pokazao u pravom svjetlu, ali i da ljudima još nisam dokazao koliko zapravo mogu. Iskreno, mislio sam da ću nakon nekih utakmica, poput one u Osijeku, imati malo veću minutažu, no to se nije dogodilo. Nikome ne želim ništa predbacivati takva je politika kluba. .

Skromna minutaža natjerala vas je na posudbu...

- Sam sam tražio posudbu u Lokomotivu. U Dinamu sam malo igrao, a to nije pravilan put za moj razvoj. U Lokomotivi ću vidjeti gdje sam i koliko zapravo vrijedim kao igrač. Naravno, svi bi htjeli igrati u Dinamu, i ja sam plavi dres sanjao od malih nogu. Ali, ja želim igrati, ne samo trenirati. Sretan sam što sam stigao u Lokomotivu i ovdje želim dokazati čelnim ljudima Dinama kako na mene mogu i dalje računati.

Neki igrači poput Sivonjića ili Dode posljednjih godina posudbu u Lokomotivu shvaćali su kao kaznu, a drugima je poput Badelj, Tomečaka, Vrsaljka ili Kelave avantura na Kajzerici bila odskočna daska za uspješnu karijeru. Kakav će biti vaš put?

- Svaki igrač odlazak u Lokomotivu shvaća na svoj način. Ne mislim da sam odlaskom u Lokomotivu degradiran. Vjerujem kako ću ovdje napredovati, da ću dobiti priliku koju nisam dobio u Dinamu. Ponavljam, moja je želja igrati u kontinuitetu. Nisam u Lokomotivu došao glumiti zvijezdu ili trenirati manje od drugih, došao sam se boriti za mjesto u momčadi i dokazati se kao igrač.

Iz Lige prvaka u Lokomotivu...

- Razmišljao sam i o tome... Neki igrači cijelu karijeru ne osjete slast igranja u Ligi prvaka, a ja sam to osjetio već sa 18 godina. No, Dinamo i Lokomotiva se natječu u istoj ligi, a na proljeće imaju gotovo jednak broj utakmica. Jedina je razlika što će Dinamo igrati i Kup. Tako da s te strane dolaskom u Lokomotivu ne gubim ništa. A igranjem u kontinuitetu mogu samo napredovati...

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:23