Nova Gorica, 200710.Stadion Nova Gorica, 2. pretkolo Lige prvaka,uzvratna utakmica, susret ekipa NK Dinamo i Luka Koper (Slovenija).Na slici: Tomislav Barbaric.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
SREĆA U NESREĆI

Ništa od Fortune! Nijemci vratili Barbarića u Zagreb zbog problema sa srcem

Zamislite da nisam obavio te preglede u Njemačkoj? Zamislite da sam ostao trenirati u Maksimiru, ili da sam otišao u Panathinaikos? Mogao sam se srušiti na igralištu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. siječanj 2012. 22:45

Tomislav Barbarić vratio se u Zagreb! Ništa od Fortune iz Düsseldorfa, ništa od priprema u Portugalu, ništa od starta u ljepše dane karijere. Na liječničkom pregledu ustanovljeno je da ima problema sa srcem i vodeći njemački drugoligaš nije želio potpisati posudbu na šest mjeseci. Da ne bude zabune, jer smo jučer napisali da je mladi stoper prošao liječnički pregled kod kardiologa, treba objasniti što se zapravo događalo.

- Na liječničkom pregledu sam vozio bicikl, bilo je nekih problema sa srcem, ali kazali su mu liječnici da je to kod sportaša sasvim uobičajena pojava te da nema brige. Međutim, kad su stigli nalazi krvi imao sam povišene enzime koje su vezani uz bolest srca - objasnio je Barbarić.

Otkud sad problemi sa srcem? Je li ikad prije imao problema? Je li za sve ovo vrijeme u Dinamu obavljao liječničke preglede?

- Naravno da jesam i sve je uvijek bilo u redu. Ali prije desetak dana imao sam gripu, povišenu temperaturu, nisam se dokraja izliječio, nego sam po svojem starom običaju trenirao kao konj. To je očigledno bio okidač, virus mi je napao srce. Kazali su mi liječnici da je to vrlo rijetko, ali se dogodi. Dakle, nemam nikakvu srčanu manu, nego sam jednostavno zaradio virus koji se mora izliječiti.

Priča da mora mirovati i liječiti se, te da u ovom trenutku ne zna kad će se moći vratiti treninzima.

- Možda za dva tjedna, možda za dva mjeseca... Tko zna. Znam samo da se moram liječiti i izliječiti.

U cijeloj toj nesretnoj priči, ipak je našao nešto pozitivno.

- Zamislite da nisam obavio te preglede u Njemačkoj? Zamislite da sam ostao trenirati u Maksimiru, ili da sam otišao u Panathinaikos? Tko zna rade li u Grčkoj takve ozbiljne pretrage kao u Njemačkoj. Mogao sam se srušiti na igralištu, moglo je doći do velike nesreće. Naravno, možda ne bi bilo ništa, možda bih sve to prebolio, a da zapravo ne bih niti znao da sam imao virus koji je napao srce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:28