Zagreb, 151210.Stadion Maksimir. Euroliga, nogometna utakmica 6. kola skupine D, susret izmedju NK Dinama i grckog PAOK-a F. C.Na slici: Barbaric Tomislav.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX
TOMISLAV BARBARIĆ

Njemački liječnici upropastili mu transfer: 'Potpuno sam zdrav, možda i tužim Fortunu'

Napravili su mi veliku štetu. Proglasili su me srčanim bolesnikom, a znate kako to odjekne kad su u pitanju drugi klubovi. Ne znam što ću sada učiniti - kaže Barbarić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2012. 15:34

Tomislav Barbarić potpuno je zdrav, nema nikakvih problema sa srcem, ali nije potpisao za Fortunu iz Düsseldorfa i jučer se vratio u Zagreb! Nevjerojatno nesavjesni liječnički pregled upropastio je trensfer i ugrozio karijeru mladog stopera Dinama.

Što se dogodilo? Kao što sigurno znate, Barbarić je imao dogovorenu posudbu u Fortunu, njemačkog drugoligaša koji će sljededeće sezone po svemu sudeći igrati u prvoj Bundesligi. Otišao je na liječnički pregled, nakon kojeg se uputio u Španjolsku, gdje se pripremala njemačka momčad.

Međutim, tad su iz Njemačke stigle vijesti da hrvatski stoper nije prošao liječnički pregled, te da ima nekakav virus koji mu je napao srce.

- Nisu mi dali trenirati u Španjolskoj, rekli su mi kako se boje da mi ne otkaže srce, te da se ne srušim na travnjaku - kazao nam je Barbarić.

Jasno, nakon tih nalaza Fortuna je otkazala posudbu, a Tomislav se vratio u Zagreb. Odmah je nastavio pretrage u zagrebačkoj bolnici 'Sveti Duh'. Obavio je sve moguće preglede, uključujući i ultrazvuk srca.

- Svi nalazi su odlični, nije bilo traga bolesti, kardiolog mi je kazao da sam potpuno zdrav.

S nalazima iz Zagreba opet se vratio u Njemačku, a da bi se još jednom uvjerio u svoje zdravlje, te kako bi dokazao i Nijemcima da uopće nije bolestan, otišao je na još jedne pretrage u jednu od najcjenjenijih privatnih klinika.

- Jako sam razočaran, ali sam i iznimno ljut na ljude iz Fortune. Napravili su mi veliku štetu. Proglasili su me srčanim bolesnikom, a znate kako to odjekne kad su u pitanju drugi klubovi. Ne znam što ću sada učiniti...

Sve ovo što je kazao Barbarić je temelj za tužbu protiv Fortune. Hoće li tužiti njemačkog drugoligaša?

- Još ne znam što ću učiniti. Konzultirat ću se sa svojim zastupnikom,.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:26