Damir Krajač / Cropix
IGOR ŠTIMAC PORUČIO

'Nikome ne želim nesreću, ali reći ću samo ovo: 'Očekujem ostavku Vlatka Markovića!’

Piše: Mario VelićObjavljeno: 09. prosinac 2011. 23:30

Igor Štimac bio je kratak. Vijest o uhićenju Željak Širića i Stjepana Djedovića nije ga iznenadila, odavno on glasno upozorava na razne nezakonitosti kojima je želio stati na kraj preuzimanjem čelne pozicije u HNS-u. Nije se zato želio ponavljati i puno govoriti o konkretnom slučaju.

- Nemam što pričati o tome, nikome ne želim nesreću. Uostalom, pitajte Markovića, uzmite izjavu od Mamića i svih onih koji su spomenutog čovjeka ostavili na vlasti, neka oni daju svoj komentar. Kazat ću još samo ovo: 'Očekujem ostavku Vlatka Markovića!’ Time sam sve kazao - jasan je bio Igor Štimac.

Mnogo rječitiji bio je Ivan Brleković, pravnik koji je na strani Štimca bio oporba vladajućima u HNS-u.

- Uhićenja me nisu iznenadila. Činjenica je da u našem nogometu vladaju moćnici koji misle da sve mogu. Vrijeme je da im se pokaže da nije tako, vjerujem da je ovo samo početak izlaženja istine na čistac, sve valja temeljito istražiti i maksimalno kazniti krivce - govori Brleković.

Igor Štimac za Dnevnik HRT-a!

- Veliku odgovornost za cijeli slučaj snosi i UEFA, ali Vlatko Marković definitivno je najodgovornija osoba koja sve probleme hrvatskog nogometa već 13 godina drži po strani. S druge strane Zorislav Srebrić laže javnost kada kaže da svih ovih godina nisu primili niti jednu optužbu protiv drugih djelatnika koji trenutačno sjede u Ruasnovoj.

Teško je komentirati nepotvrđene informacije, ali ako su istinite mogu samo čestitati Hrvoju Malešu što je odlučan raščistiti hrvatski nogomet, rekao je Štimac

- Nisu odgovorni samo njih dvojica, veliku odgovornost snosi Vlatko Marković, ali i UEFA, koja se nije htjela baviti problemima hrvatskog nogometa zato jer je Marković bio Platinijev glasač. Marković se pak bavi samo reprezentacijom, a probleme domaćeg nogometa ostavlja Širiću, Djedoviću i sličnima.

- Žalosno je da Zorislav Srebrić danas laže hrvatskoj javnosti kako nisu nikad zaprimili dokumente o istragama koje se vode protiv nekih ljudi iz Hrvatskog nogometnog saveza. Ja znam pouzdano da je Srebrić osobno 18. kolovoza zaprimio dokumente o istrazi koja se vodi protiv Pere Vićana, zaključio je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:34