Drago Sopta / CROPIX
PRANJE NOVCA?

Dinamo stolice kupovao od klupskog direktora, svi su prijavljeni USKOK-u!

Postoji osnovana sumnja da su se preko trgovačkog društva u vlasništvu zaposlenika GNK Dinamo sjedalice nabavljale za jednu cijenu, da bi GNK Dinamo za drugu cijenu kupovao iste te sjedalice
Piše: ArhivaObjavljeno: 09. prosinac 2011. 16:01

Gotovo kompletno vodstvo Dinama prijavljeno je ovih dana USKOK-u i Državnom odvjetništvu. Protiv Zdravka i Zorana Mamića, direktora Vrbanovića, predsjednika Barišića, direktora stadiona Sakomana te direktora nabave Dražena Miličevića podnesena je anonimna prijava zbog “sumnje u počinjenje kaznenih djela”.

U prilogu prijave dostavljena je fotografija iz koje se potvrđuje kako je nabava stolica za uređenje stadiona u Maksimiru išla preko tvrtke “Duo-gastronomija”, čiji je vlasnik direktor nabave GNK Dinamo Dražen Miličević.

U prijavi stoji kako postoji osnovana sumnja da su se preko trgovačkog društva u vlasništvu zaposlenika GNK Dinamo sjedalice nabavljale za jednu cijenu, da bi GNK Dinamo za drugu cijenu kupovao iste te sjedalice, koje je mogao kupiti i izravno.

- Za sada nemam komentara - kazala je glanogovornica Dinama Morana Đurčević, dok se Miličević nije javljao na mobitel.

Prijava spominje kako se navodna kaznena djela dotiču članaka zakona o pranju novca, sklapanju štetnih ugovora, zlouporabe ovlasti i povrede ravnopravnosti u gospodarskom poslovanju te mita. Zanimljivo, prije nešto više od mjesec dana navijači Dinama su objavili kako su od proizvođača saznali da je nabavna cijena stolica 3,90 eura po komadu. Preračunato, nabavka stolica koštala bi oko 140 tisuće eura da je išla direktno od proizvođača.

Iako se spominjala cifra od deset milijuna eura ukupnih troškova za uređenje stadiona i okolnih terena, još nije poznat službeni troškovnik radova na Maksimiru. U prijavi je spomenuto kako su još neka trgovačka društva u vlasništvu članova obitelji zaposlenika GNK Dinamo angažirana na različitim poslovima. Tu je spomenuta tvrtka “Maxmar sport”, koja je u vlasništvu oca direktora stadiona Miljenka Sakomana.*

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 14:35