Damir Krajač / Cropix
PROPAO MU TRANSFER

Nesretni Maloča: 'Kakva šteta! Werder je bio gotova stvar. Karte su već bile u džepu...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. travanj 2012. 22:13

Kada Mario Maloča započne priču o problemima s koljenom kaže: “Da je bilo znati kada treba stati...” Kaže to i danas. Sredinom siječnja nije tako izgledalo, ali upala ligamenata koljena razlog je zbog kojeg je Maloča propustio proljetnu polusezonu. Sve je to na startu izgledalo benigno, ali ne pita nesreća kada će na vrata...

Ozljeda je došla prije tri mjeseca. Nakon tjedan dana zimskih priprema morao je kod liječnika. Mučila ga je mala bol. Nije ni Maloča pomislio da će biti većih problema.

- Mislio sam da će biti dan-dva bez treninga. Zaboljelo me u koljenu, obavili smo odmah i magnetsku rezonancu. Pokazala je snimka, nema frakture. Ništa nije puklo i bio sam zadovoljan. Htio sam opet na trening. Pokušao sam, ali nisam mogao.

Na pripremama u Turskoj radio je samostalno, međutim, smatralo se da je povratak samo pitanje dana. Ali, nije. Problemi su se nastavili. Kasnije je napravio još dva “magneta” kako to igrači vole u svom slengu kazati.

- Bio sam i kod dr. Božića, jednog od liječnika koji slovi kao autoritet u svom segmentu rada. Međutim, ništa se na snimci nije pokazalo. Ali, s treningom još nisam krenuo. Prošla su tri mjeseca, još uvijek liječim tu upalu ligamenata koljena.

Bez operacije, samo konzervativnim terapijama liječi se Maloča cijelo proljeće. Upravo se vratio iz Belgije, nakon dva tjedna provedena u Antwerpenu započeo je na Poljudu raditi u teretani. Još nije u treningu s ekipom, a kada će ponovno na travnjak, pitanje je na koje nema odgovor.

- Vjerujem da ću biti spreman za početak ljetnih priprema. Brzo će 10. lipnja, za 50-ak dana moram biti kao novi.

Samopouzdanje nije izgubio, premda je prošao neugodno životno razdoblje, jer nije Maloča propustio samo proljeće zbog ozljede. Propustio je i pravi transfer koji je mogao okrenuti njegovu karijeru. Usmjeriti je u pozitivnu putanju, jer igranje u Werderu svakako bi predstavljao veliki pomak u karijeri. O financijskom segmentu da i ne govorimo, jer u Hajduku i dalje ima jedan od najskromnijih ugovora s plaćom od 3.000 eura mjesečno.

- Da, sigurno bih napravio pomak. Šteta, Werder je zaista bio realna opcija. Trebalo je samo proći liječnički pregled. Karte za Bremen već su bile u džepu.

Ponuda iz Bundeslige bilo nekoliko. Kaiserslautern je, primjerice, nudio 1,2 milijuna eura odštete.

- Werder će uvijek ostati kao najbolja ponuda. Ozlijedio im se stoper, hitno su tražili novo rješenje. Zvali su me, transfer je bio 99% gotov, ali ozljeda je zaustavila posao i Werder nije čekao. Uzeli su stopera iz Young Boysa na posudbu. Moram reći da je Werder bio puno konkretniji nego Kaiserslautern. Ali sve je to prošlost. Danas moram vjerovati da će mi Bog dati drugu šansu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:18