Branimir Boban / Cropix
KREŠEVO NA TRENINGU

Vaha trlja ruke: Šitum izgurao iz momčadi Kramarića i Palića, Beqiraj zasjenio Rukavinu

Uigravala se momčad za susret s Istrom u subotu, a igrati će ova momčad: Kelava - Tomečak, Barbarić, Tonel, Cufre - Badelj, Brezovec - Šitum, Morales, Sylvestr - Beqiraj!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. veljača 2011. 20:23

Radni četvrtak u Maksimiru počeo je nešto prije 10.30 kad su se profesionalci okupili u svlačionici. No prije izlaska na igralište škole Hitrec-Kacian trener Halilhodžić održao je prigodno slovo u trajanju od otprilike pola sata. Očito se mnogo polaže i na verbalnu komunikaciju.

Na otvorenom do daljnjega ne borave Bišćan (skočni zglob), Chago (leđa) i Sammir (Ahilova tetiva). Nije bilo ni svježeg reptrezentativca Vrsaljka, kojeg neočekivano muči trbušni zid. Od članova “turske ekspedicije” nema golmana Zelenike, koji vježba s omladincima, te lijevog bočnog Bručića, koji će i tijekom proljeća biti na posudbi u sesvetskom Radniku. Izdvojeno, s kondicijskim trenerom Štefanićem, radi Lončarić. Dakako da se Kelavom i Skenderom bavi Ibrahimović. A Tot i Rak asistirali su Vahi.

Uigravala se momčad za prijateljski susret s Istrom 1961 ove subote od 17 sati u Puli, na koju Zagrepčani kreću istoga dana u 9.30, vraćaju se pak navečer. Dakle, za susret s Puljanima, vjerojatno i onaj potom, s Karlovčanima 26. veljače za ligaške bodove kraj Korane, spremaju se ova jedanaestorica: Kelava - Tomečak, Barbarić, Tonel, Cufre - Badelj, Brezovec - Šitum, Morales, Sylvestr - Beqiraj!

Tako je bilo jučer. Ostane li, svakako intrigira što je ofenzivni desni bočni mladi Šitum (18). Brzanac i eksplozivac, izvrstan tehničar i opasan pucač kome je zasad jedina šefova zamjerka što ne prijeti češće. Zar je uistinu istisnuo Kramarića i Palića (Tomečak mora na desnog beka budući da izostaje Vrsaljko, a da je Šime i na dispoziciji, Tomečak bi mu bio alternacija).

Ostale figure posložene se sukladno potrebama i pretpostavkama: Barbarić je rezonska, k tome i jedina zamjena za Bišćana, Morales postaje centralni graditelj nije li na sceni Sammir, a Sylvestru je namijenjeno lijevo krilo s obzirom na to da je Pedro angažiran na drugim poslovima. U “2. poluvremenu” predstavila se druga formacija: Skender - Tomečak, Čalušić, Mesarić, Ibanez - Ademi, Calello - Palić, Kovačić, Kramarić - Rukavina.

I to je to. Čalušić je nadareni junior. Valja napomenuti da se Rukavina jako trudi. Zabija nerijetko! No u starom stilu proradio je i Beqiraj tako da akter za ulogu udarne špice nije upitan...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:34