JURČIĆEV ZA BRAZILCA

'Neka se potroši, a onda ću ga zamijeniti. Ne želim da Sammir igra 90 minuta'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2011. 14:06

Krunoslav Jurčić u nedjelju je zatvorio trening. Ipak, iz nekih izvora saznali smo mogući sastav za ogled koji se na Santiago Bernabeuu igra u utorak. Naravno, to ne znači da se on neće promijeniti, no kako tvrde naši izvori, trener je uigravao postavu: Kelava - Vida, Tonel, Cufre, Ibanez - Badelj, Calello, Alispahić, Sammir, Kovačić - Rukavina.

Na put nisu krenuli Josip Šimunić i Šime Vrsaljko jer su ozlijeđeni. Šimunića muči istegnuće lista, šepajući je izlazio iz svlačionice. Kad smo hrvatskog reprezentativca pitali 'što se događa s nogom’, nasmijao se:

- Ostario sam, to se događa.

A na pitanje je li mu žao što neće zaigrati na Santiago Bernabeuu, odgovorio je protupitanjem:

- A što mislite?

Tako je, eto, Joe ostao bez utakmica protiv Reala u Ligi prvaka. Prvu maksimirsku utakmicu nije mogao igrati zbog onog nenadanog otkrića o višku žutih kartona koje je davno zaradio kao igrač Herthe, a ovu zbog ozljede. Peh da ne može biti veći.

Trenera Jurčića pitali smo u kakvom je stanju Sammir koji će po svemu istrčati pred velika svjetla pozornice u Madridu.

- Upitno je u kakvom je tjelesnom stanju. S njim smo napravili mini-ciklus priprema, koristit ćemo ga na način da ga ne 'razvučemo’ kroz cijelu utakmicu. Odigrat će dio madridskog ogleda, koliko može u maksimalnom ritmu. Neka se potroši, a onda ga možemo zamijeniti. Ne želim da igra svih 90 minuta, pa da to bude 'nešto između’ - kazao je Jurčić.

Znači, 'slučaj Sammir’ je definitivno riješen, Brazilac je opet tu?

- Da, ta priča je završena!

Jurčić je na tv gledao utakmicu Primere Valencia - Real (2:3). Evo dojmova.

- Bila je to paklena utakmica! Dobro je u svemu što se Real vjerojatno potrošio. Nezgodno je to što ne možemo pretpostavljati koji će sastav istrčati protiv nas na Santiago Bernabeuu.

detaljna priprema

Tko zna, možda je opasnost i veća za Dinamo, ako u Mourinhovu sastavu budu igrali oni koji igraju manje, pa se žele dokazati?

- Na tu temu sam baš razgovarao s jednim prijateljem. Kaže on, možda je bolje da igra Callejon nego Ronaldo. Ma, jel’? Mogu se samo nasmijati...

Jeste li posebno razgovarali s igračima, ili je priprema za Madrid ista kao za svaku drugu utakmicu?

- Za Ligu prvaka imamo uvijek detaljniju pripremu. Gledamo video isječke, analize su podrobnije. Međutim, tu treba biti jako oprezan. Ako igračima daš previše informacija, može se dogoditi da ih preopteretiš, pa dobiješ kontraefekt.

Kakvo je raspoloženje u svlačionici?

- Imamo jako dobro ozračje. Posebno nas je 'podigao’ uspjeh u Splitu. Vidim na licima veliko zadovoljstvo, pokušvam im usaditi da se na utakmici s Realom potrošimo maksimalno, nemamo što previše izgubiti. Želim da se u Madridu osjećamo kao što se osjećaju naši protivnici u HNL-u. To znači da budemo maksimalno napaljeni.

Kakav je vaš osjećaj?

- Uživam u činjenici da idemo igrati u hram nogometa protiv Reala! Bio sam na Santiago Bernabeuu, ali nikad nisam igrao. Više se i ne sjećam koju sam utakmicu gledao.

Hoćete li se ovoga puta uspjeti fotografirati s Joseom Mourinhom?

- Trebao bih, valjda nije kažnjen!?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:24