Drago Sopta/Cropix
ŠPANJOLSKI NOVINARI

'Neka uživaju, ovo im je prilika da igraju u Madridu. To je sve čemu se možete nadati...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2011. 13:09

Valdebebas, kamp Reala malo izvan grada, pred ulazom nekoliko mladića s natpisima i transparentima. Jedan je stigao čak iz Japana, čeka svog omiljenog igrača ne bi li dobio autogram. Od jutra stoji kraj ulaza u dobro čuvanu bazu Madriđana, nada se da će Cristiano Ronaldo po dolasku na trening ili pri odlasku iz Valdebebasa stati barem nakratko da se potpiše na tu “plahtu”.

- Čekat ću koliko god treba, valjda će stati - kazao je mladi Japanac.

Ne znamo kako je čekanje završilo, otišli smo, on je i dalje čekao...

A iza “željezne zavjese” i bodljikave žice Jose Mourinho poveo je svoje zvijezde na trening, javnost je mogla uživati tek 15 minuta. Blicevi fotoaparata bilježili su svaki pokret velikog trenera koji je, eto, nakon Porta, Londona i Milana definitivno zapalio i Madrid. Mnogi nisu vjerovali da će uspjeti prestići Barcelonu, da će uspjeti Real vratiti na vrh. A Kraljevi upravo hitaju prema svim mogućim trofejima, novine naklonjene Realu vrište sa svih strana “Najbolji, nepobjedivi”, “Mi smo obitelj, živimo za pobjede”...

Svi se trude što više nahvaliti Real i njegova trenera, mediji su prepuni fotografija nasmijanih igrača u zagrljaju s Mourinhom, u Valdebebasu sve izgleda puno svjetlije nego svih ovih godina. Zato, nismo se začudili što se o Dinamu praktički ovdje i ne govori. Tek nekoliko redaka, kako će Mourinho sigurno mijenjati nekoliko igrača za put do rutinske pobjede i, važnije, kako ima priliku prestići Guardiolu. Naime, Mourinho je ubilježio 11 pobjeda zaredom koliko i Pep prije tri sezone kad je vodio Barcelonu do svoga prvog naslova prvaka Europe i svih onih trofeja koje je osvojio. Dinamo, dakle, može dobiti tu neslavnu etiketu kluba na kojemu je Mourinho prestigao velikog takmaca. Ništa ovdje ne znaju o Sammirovu slatkom životu, Mateu Kovačiću, Mamićevim čuvenim presicama i Jurčićevom nadimku “balkanski Guardiola”. Priča se samo o velikoj pobjedi nad Valencijom i velikoj, pobjedničkoj Realovoj generaciji.

- Cufre i Leko! To je sve što ja znam o Dinamu. Neka dečki uživaju, ovo im je prilika da igraju na Bernabeuu, da se suprotstave najboljoj momčadi na svijetu trenutno. To je sve čemu se Dinamo ovdje može nadati - kazao nam je kolega iz Marce.

Na ekranu su se upravo vrtjeli isječci Realovih utakmica, od one zagrebačke, naravno, prikazali su samo Di Marijin pogodak i Ronaldov gležanj poslije Lekina starta. Dinamo je već zatvorena knjiga, najveća je enigma u Valdebebasu, u kojem će sastavu istrčati Real. Pet ljudi, pet različitih sastava, ali glavna zvijezda bila je u svakome.

- Ronaldo će igrati, budite sigurni! On želi igrati u svakoj utakmici, igrat će i protiv Dinama. To uopće nije dvojba - tvrde nam španjolski kolege, uvjereni da će Portugalac biti u Mourinhovu sastavu. Vidjet ćemo, tko zna što zapravo spremaju dvojica Portugalaca, što su se dogovorili Mourinho i Ronaldo.

Toliko o Dinamu, kažu, idući put Modri će u Madridu biti spomenuti kad se budu nabrajali protivnici koje je Real skidao do naslova europskog prvaka. Bahato? Malo jest, ali, nema se što reći, Mourinho i njegovi igrači imaju pokriće. Jedanaest pobjeda zaredom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:46