Damir Krajač / Cropix
ODLAZI NAKON LYONA

Sammiru pala cijena s deset na pet milijuna eura! Malaga i Villarreal najozbiljniji kupci

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. studeni 2011. 10:31

U subotu smo sreli jedno zanimljivo menadžersko društvo. Naravno, u takvom društvu čujete razne informacije, ali uz obveznu diskreciju. Po onome što smo čuli Sammirova sudbina, kad je u pitanju odlazak u inozemstvo, znat će se već nakon utakmice Dinama i Lyona, koja se igra u Maksimiru 7. prosinca. Naravno, nemojte tu priču uzeti zdravo za gotovo, menadžeri ponekad znaju pretjerati, ali isto tako ponekad su donositelji pravovaljanih informacija.

Uglavnom, po onome što smo čuli naveliko se radi na tome da Brazilac s hrvatskom putovnicom u ovom zimskom prijelaznom roku napusti modru svlačionicu.

Moguće destinacije su Španjolska i Rusija! Imena klubova koja su se provlačila već su spominjana - Malaga, Villarreal, Spartak, Lokomotiv i Zenit. To su klubovi koji pokazuju zanimanje za Brazilca i koji bi već sljedećih dana mogli iskrcati ponudu za Sammira. Tako su barem tvrdili naši sugovornici.

Pitanje je cijena na koju bi pristao Zdravko Mamić. Prije godinu dana vrtjela se cifra od 10 milijuna eura, ali teško da će se moći dohvatiti takva transferna svota. Menadžerski krugovi kazuju da bi Sammir mogao u ovom trenutku dostići cijenu od 5 ili 6 milijuna eura.

Sammira su na utakmici s Realom gledali predstavnici Malage i Villarreala, a prema spomenutim izvorima njegova izvedba u Madridu ih je zadovoljila. Nije im zasmetala niti činjenica da je španjolska Marca dan prije objavila priču o Brazilcu u kojoj su se spominjale sve njegove nepodopštine. Španjolci drže da su takva iskakanja Brazilaca zapravo normalna pojava, te da to ne treba predstavljati prepreku mogućem transferu. Rusija? Navedeni klubovi također mogu iskrcati navedenu cifru, samo se radi o tome da bi Sammir radije na španjolsko sunce.

Ima jasno i drukčijih razmišljnja. Poput ovoga po kojemu će Slaven Bilić navodno Sammira sigurno voditi na Europsko prvenstvo, što bi mu u ljetnom prijelaznom roku podiglo cijenu. Pričekajmo, vidjet ćemo što će se zbiti nakon 7. prosinca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:18