Goran Mehkek / Cropix
MODRI NA BERNABEUU

'Nećemo igrati bunker, idemo zabiti gol! A neće biti Ronalda, a to znači - niti 'plakanja'

Piše: ArhivaObjavljeno: 20. studeni 2011. 11:49

Dinamovo drugo poluvrijeme u Parku mladeži izazvalo je pravu malu euforiju u Maksimiru. Neka im je. Zaslužili su jer su protiv Splita odigrali možda i najboljih 45 minuta u ovoj sezoni.

- U ovom dijelu sezone sigurno - ispravio nas je Kruno Jurčić koji je razloge pronašao u dobroj igri veznog reda.

- Badelj, Kovačić, Alispahić... Kada se veznjaci razigraju, onda smo jaki.

Nećemo igrati bunker

No, u utorak će s druge strane stajati malo jače ime od Splita. Real u posljednje vrijeme trpa sve u šesnaest... Kako protiv Mourinha? Netko je spomenuo riječ bunker.

- Bunker? Nećemo igrati bunker. Igrao je Lyon s dvije linije ispred svoga gola pa je dobio četiri ‘komada’ - odgovorio je Jurčić koji će se “kraljevskom klubu” pokušati oduprijeti sa zgusnutim veznim redom.

- Treba nam posjed i maksimalna agresiva na loptu - dio je recepta za susret u utorak na Santiago Bernabeu. Iako, Kruno Jurčić priznaje kako još uvijek nema definiranu momčad za tu utakmicu.

- Idemo odraditi ta dva treninga pa vidjeti na čemu smo. Imam osnovnu viziju u glavi, ali pričekajmo malo s detaljima - zaključio je Dinamov trener koji je u Splitu pravedno raspodijelio minutažu Vidi i Leki. Svakome po jedno poluvrijeme.

- Vida se malo bolje snalazi na toj poziciji, pa pretpostavljam da ga je zbog umora od reprezentacije trener malo štedio - rezimira Jerko Leko.

Mitski Bernabeu

Prisjetili smo se detalja nakon prve utakmice s Realom. Bile su ga pune novine...

- Čitao sam da Ronalda neće biti u uzvratu. Logično, imali su tešku utakmicu protiv Valencije sinoć, a već su osigurali prolaz u drugi krug.

Jerko Leko je već jednom bio na Santiago Bernabeu, ali nije imao sreće da istrči na mitski stadion.

- Da, imao sam mali incident sa Sabom - smije se Leko koji nije htio otkriti detalje, ali znamo da je Dinamo Kijev tri dana prije gostovanja u Madridu igrao utakmicu Kupa u kojoj ga je trener Yozhef Sabo odlučio poštediti. No, kada su kola krenula nizbrdo, ubacio je Leku u igru, a ovaj je dobio dva kartona. Nakon dvoboja Sabo ga je izostavio s popisa igrača koje je poslao protiv Reala.

Kraljevstvo za gol

- Moguće je da će upozoriti suce na to da smo ih istukli u prvoj utakmici, ali neće biti Ronalda pa će biti manje pritužbi. Uostalom, a kako to oni igraju protiv Barcelone - pita se Leko koji smatra da Dinamo u Madridu može samo profitirati.

- Mi nemamo što izgubiti. Nećemo se braniti, nego idemo probati zabiti gol pa što bude - zaključio je Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:23