Goran Mehkek / Cropix
MODRI UOČI MADRIDA

Kelava: Samo da sačuvamo čist obraz; Leko: Treba ih istući, kao što oni mlate Barcu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. studeni 2011. 14:55

Dinamo je odradio Split, slijedi Real Madrid. No, što uopće očekivati od utakmice na Santiagu Bernabeuu? Dakako, poraz, 99 posto ljudi reći će da Dinamo nema nikakve šanse za senzaciju, da je svaka točno dodana lopta uspjeh, da bi gol i svaki poraz manji od dva, tri-nula, bio pothvat, a bod svjetsko čudo. Kako na to gledaju Dinamovi igrači, oni koji moraju istrčati protiv možda i najbolje momčadi trenutno na svijetu.

- Tako su govorili i prije prve utakmice u Zagrebu da nećemo zapucati na gol, prijeći centar, pa smo mi zapucali. Ne samo zapucali, mogli smo povesti 1:0. Ne treba se predavati, svakako, u nogometu je uvijek sve moguće - pričao je dan poslije pogotka Splitu, koji je otvorio Crvene u Parku mladeži Fatos Beqiraj.

Pogodak je bio lijep, iako iz zaleđa, međutim, ne bi se Bećo bunio da takav zabije na Bernabeuu.

- Bilo bi to ostvarenje svih snova. Iako, već i samo istrčavanje na Bernabeuu je ono što sam sanjao cijeli život - iskren je Beqiraj.

Kapetan Milan Badelj pokazao je u Splitu uspon forme, vidjet ćemo je li dugoročan ili samo trenutačan. No, dok forma oscilira, Badeljov optimizam uvijek je isti.

- Što bi bio uspjeh? Ne izgubiti! Uvijek idemo s tom željom u svaku utakmicu, pa i u Madrid. Bilo bi lijepo i da zabijemo pogodak, ako već ne osvojimo bod. Igramo tu utakmicu bez pritiska, a u takvim situacijama možemo pružiti još bolju partiju. Raduje me odlično izdanje u Splitu, drugo poluvrijeme bilo je naše najbolje ove sezone - vjeruje kapetan, koji se još malo osvrnuo i na Split:

- Možda još nismo prvaci, ali ako do na kraju polusezone prednost bude ista ili veća od ove, tada ćemo moći pričati da je prvenstvo riješeno. Zato su nam Inter i Cibalia jako važne utakmice.

“Moramo dati sve od sebe, pa što bude”, “ako odigramo najbolju utakmicu ove sezone, možda možemo i iznenaditi...”, “sportaši smo i ne potpisujemo poraz nikome prije utakmice”, “bilo bi lijepo zabiti gol”, većinom su tako odgovarali Dinamovi igrači na pitanje što bi smatrali uspjehom u Madridu.

A ono što vjerojatno misli najveći dio javnosti izrekao je Ivan Kelava:

- Želim samo da sačuvamo čist obraz. Ako ćemo si mi moći nakon utakmice pogledati u lice i čestitati si, jer smo dali sve od sebe, onda smo uspjeli!

Luis Ibanez u Splitu je briljirao, zabio je čak i pogodak desnom nogom.

- Samo sam tri puta u životu zabio desnom, a ljepši od ovog pogotka bio je gol koji sam zabio Manchester Unitedu u finalu jednog turnira, dok sam igrao za juniore Boca Juniorsa. Stvarno me ove sezone hoće gol, ali sve koje sam dosad zabio mijenjao bih za jedan pogodak na Bernabeuu. Ne samo moj, već Dinamov, recimo, da bude 1:1. To bi bilo divno!

Jerko Leko u Splitu je iz igre izišao na poluvremenu, Jurčić je “dozirao” njega i Vidu. No, nema dvojbe da će Leko biti u momčadi, u tom gustom bloku u veznom redu, čovjek koji je zbog zaustavljanja Ronalda bio danima glavna tema i u Madridu, ne boji se “osvete”.

- Koliko čujem, Ronalda neće ni biti. A što se tiče udaranja, pa moramo i mi nekoga “istući” kao što smo njih u Zagrebu. Uostalom, i oni tuku kad igraju protiv Barcelone - kazao je Leko, samo se nasmijavši na dobacivanje da se Portugalac vjerojatno uplašio novoga susreta.

- Međutim, i bez njega je tu puno dobrih igrača, znamo svi što je Real. Jednom sam bio na Bernabeuu, s kijevskim Dynamom. Nisam igrao, ali sam osjetio atmosferu. Igrač se tamo uvijek dobro osjeća, a i može se igrati, Real ti ostavlja prostora. Nadam se našoj dobroj partiji, važno je samo da ovi mlađi igrači ne podlegnu ugođaju i činjenici da igraju Santiago Bernabeuu - tvrdi Leko.

Šime Vrsaljko ipak bi mogao igrati u Madridu. Iako je sam prije neki dan rekao da ne želi riskirati i Real nadrediti svome zdravlju, Šime je jučer ponudio optimizam.

- Ništa me ne boli, moguće je da budem spreman. Vidjet ću kako ću izdržati ove treninge do utakmice, ako sve prođe dobro, vjerujem da ću biti spreman za Real - kazao je Vrsaljko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:38