Tom Dubravec / CROPIX
SPLIĆANI RAZOČARALI

Dinamo protutnjao kroz Park mladeži, Mamić već slavi: 'Večeras smo osvojili naslov!'

U derbiju 15. kola Dinamo je pobijedio Split s uvjerljvih 3-0. Mreža Vukovića je mirovala do 68. minute kada je zabio Beqiraj, a poslije su sve riješili Ibanez i Vida
Piše: ArhivaObjavljeno: 18. studeni 2011. 14:03

RNK SPLIT - GNK DINAMO 0:3 (Beqiraj 68, Ibanez 78, Vida 81)

Dva lica ponudio je Dinamo na gostovanju kod Splita u derbi utakmici 15. kola HNL-a. Bezidejno prvo poluvrijeme zamijenio je furiozni nastavak u kojem su “modri” slomili otpor domaćina i s tri pogotka stigli do novih bodova, injekcije samopouzdanja uoči puta u Madrid, a prema Zdravku Mamiću i do obrane naslova prvaka!

- Večeras smo osvojili naslov prvaka! Sve ostalo bila bi demagogija. Na proljeće će biti samo borba za drugo mjesto - kazao je Mamić.

Dinamo je na Park mladeži istrčao u šarolikom sastavu. Nije bilo ozlijeđenog Kelave, te Vide i Šimunića koji su dali svoj obol za reprezentaciju, dok je Jurčić odlučio poštedjeti Sammira kako bi ga sačuvao za Real Madrid. Od novih lica vrijedi spomenuti povratak Alispahića nakon loma ruke, te Cufrea koji je od prve minute zauzeo mjesto ispred Lončarića.

Uvodne minute ponudile su motiviranog domaćina u čijim se redovima istaknuo Ivica Križanac koji je na vlastiti zahtjev primio injekciju kako bi mogao istrčati protiv Dinama. I nije to bilo loše. Obrana Splita bila je čvrsta. U prvom dijelu vidjeli smo rovovsku borbu bez izglednih prilika. Nije se umiralo u ljepoti. Upravo suprotno, bila je to sterilna i bezidejna igra, a i napadači kao da su u petak odlučili uzeti godišnji odmor. Bilježimo tek udarac Alispahića koji je otišao preko grede, ali i brzi odgovor Mirka Hrgovića. Sve ostalo nije bilo vrijedno spomena.

U nastavku je ušao Vida, a Dinamo se malo trgnuo. U 50. minuti Badelj je kreirao opasnu situaciju kada je povukao loptu, uposlio Krstanovića na čiji je centaršut Beqiraj zakasnio za djelić sekunde. Par trenutaka kasnije Vitaić je na gol-liniji zaustavio udarac Krstanovića.

Bilo je to razdoblje igre u kojem je Dinamo dominirao, a u 67. minuti “modri” su ubrali plodove takve igre. Ibanez se otrgnuo čuvaru i zavrnuo loptu s lijeve strane u peterac gdje se najbolje snašao Fatos Beqiraj i matirao Andriju Vukovića. Nekoliko trenutaka kasnije utakmica je definitivno bila prelomljena. Budiša je postao vlasnik drugog žutog kartona koji ga je usmjerio u svlačionicu prije vremena, a za mirnu završnicu pobrinuo se Luis Ibanez prekrasnim pogotkom u 78. minuti, te Domagoj Vida koji dvije minute kasnije postavlja konačni rezultat utakmice.

RNK SPLIT: Vuković, Marčić, Križanac, Vidić, Hrgović, Vitaić, Erceg, Obilinović (od 79. Ćapin), Budiša, Čop (od 84. Golubović), Rebić (od 63. Baraban).

GNK DINAMO: Lončarić, Ibáñez, Tonel, Alispahić, Cufré, Leko (od 46. Vida), Badelj, Calello, Kovačić, Beqiraj (od 85. Rukavina), Krstanović (od 80. Ademi).

Utakmica je završena!

80. minuta - Split se potpuno raspao. Nakon ubačaja iz kuta Vida je pogodio za 3-0.

78. minuta - Krasan pogodak Ibaneza. Opet je slomio Marčića i sa desnom nogom zakucao loptu pod gredu.

70. minuta - Novi problemi za Splićane, crveni karton zaradio je Budiša.

68. minuta - Dinamo je pronašao put do mreže Splita iz prilično jednostavne akcije. Ibanez je na lijevoj strani slomio Marčića, ubacio na peterac, gdje je naišao Beqiraj i iz ne baš lagane pozicije skrenuo loptu u mrežu.

65. minuta - Brza kontra Splita, ali Vida je blokirao pokušaj Barabana.

60. minuta - Split je na teškim mukama u nastavku, Dinamo igra puno bolje.

54. minuta - Prva velika šansa na utakmici, i to za Dinamo! Nakon jednog slobodnog udarca prvo je Tonel bio blokiran, potom je Vitaić sa same gol-linije uspio zaustavili udarac Krstanovića, a na kraju je u dobroj šansi bio i Beqiraj, ali nije uspio pogoditi nebranjeni gol.

50. minuta - Malo se življe krenulo u nastavku. Prvo je Tonel u posljednji čas zaustavio loptu koja je išla prema usamljenom Rebiću, a na drugoj strani jedna lopta Krstanovića zamalo je pronašla Beqiraja.

34. minuta - Pokušao je Mirko Hrgović udarcem iz daljine, ali lopta je otišla umalo pored lijeve vratince Lončarićeva gola

32.minuta - Drugi žuti karton u sastavu Dinama zaradio je Mehmed Alispahić

28. minuta - Pokušao je Alispahić, ali njegov udarac otišao je iznad grede

25. minuta - Žuti karton dobio je Ivan Krstanović.

21.minuta - Budiša griješi u predaji, ali Modri ne uspijevaju iskorisiti veliku pogrešku

15. minuta - Hrgović je ubacio s lijeve strane, a Obilinović zakasnio na ubačaj

11. minuta - Čop je pokušao s dvadesetak metara, ali njegov udarac nije bio opasniji po Lončarića.

4.minuta - Loptu ubačenu u šesnaesterac gostiju promašio je Tonel, a njegov trenutak nepažnje nije uspio iskoristiti Obilinović

Utakmica je počela!

Zagreb u Kranjčevićevoj remizirao protiv Cibalie

Related content

U prvom susretu 15. kola 1. HNL, momčadi Zagreba i Cibalie su u Kranjčevićevoj podijelili bodove odigravši 1:1.

Momčad Zagreba puno je bolje otvorila utakmicu i preijetila sa svih strana, ali Vinkovčani su uglavnom bez većih problema uklanjali sve opasnosti ispred svojih vrata. Valja napomenuti kako gosti u prvih 45 minuta nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac prema vratima Zagreba.

Sredinom drugog dijela šok za domaće. Vlatko Šimunac bio je strijelac za vodstvo gostiju. No ono nije dugo trajalo, samo 9 minuta kasnije Dedić je poslao loptu kroz noge Matkovića, a na nju je natrčao Ante Mitrović i pogodio za poravnanje rezultata.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

ZAGREB - CIBALIA 1:1 (Šimunac 70'/ Mitrović 79')

ZAGREB: Vidaković, Jurendić, Pavlović, Lapić, Štiglec, Maleš, Abdurahimi, Štrok, Šovšić, Dedić, Medić.

CIBALIA: Matković, Radotić, Tomić, Lučić, Rugašević, Matoš, Jurić, Bartolović, Vitaić, Prgomet, Kresinger.

TABLICA 1.HNL

1. Dinamo 40, 2. Hajduk 30, 3. Split 30, 4. Slaven Belupo 27, 5. Osijek 23, 6. Inter-Zaprešić 23, 7. Cibalia 21, 8. Zagreb 20, 9. Rijeka 17, 10. Lokomotiva 16, 11. Zadar 16, 12. Karlovac 14, 13. Šibenik 13, 14. Lučko 13, 15. Istra 1961 11, 16. Varaždin 2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:40