KRSTIČEVIĆ O ZELINI I ĆIRI

'Neće nam biti lako protiv Zeline u Kupu, ali sad mislim na Ćiru koji nas želi pobijediti'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 07. studeni 2012. 15:56

Krstičević je želio trećeligaša GOŠK, a dobio je drugoligaša Zelinu. Kako bilo, Hajduk je favorit u četvrtfinalnom ogledu Hrvatskog kupa. Nakon ispadanja Dinama od Zadra, Splićani imaju otvoren put prema trofeju koji figurira kao utješna nagrada, ali u ovom slučaju značio bi veliki uspjeh u sezoni u koju je Hajduk ušao bez velikih ambicija.

- Htjeli smo GOŠK zbog kvalitete, jer su oni nominalno najslabiji suparnik. Što se tiče Zeline, imam informacije da se radi o solidnoj momčadi. Nedavno su igrali u Solinu 3-3. Treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno. U Kupu vidimo našu šansu da uđemo u završnicu i da se borimo za trofej. Ali moramo biti svjesni da to natjecanje skiva mnoge zamke, i Bayern i ManUnited znaju ispadati od drugoligaša ili trećeligaša tako da ni Hajduku neće biti lako.

Hajduk je favorit, glupo je to posebno isticati, a Krstičević priželjkuje da njegova momčad sve riješi u prvoj utakmici koja se igra u Zelini. I da ne ostavi prostor za iznenađenje u revanšu na Poljudu.

- Imamo odličnu atmosferu nakon zadnjih par utakmica i pobjeda te želimo nastaviti taj niz - objašnjava Krstičević.

Prije Zeline Krstičević ima puno ozbiljniji izazov, a to je Ćiro Blažević i njegov Zagreb s kojim igra u petak u Kranjčevićevoj.

- Drago mi je da se Ćiro vratio u hrvatski nogomet. Sigurno da će liga biti kvalitetnija, jer Ćiro zna kako promovirati i sebe i klub. Iskreno, bilo bi nam laše da Ćiro nije tu. Respektiramo ga maksimalno, kad pogledamo što je sve napravio u karijeri, treba mu odati počast. Sad doživlja svoju drugu mladost, ima silnu energiju i želi nastaviti procese koje je pokrenuo Luka Bonačić. Luka je podigao Zagreb iz mrtvih, a dobro znam da nije lako dignuti te igrače na višu razinu.

Jeste li se čuli s Bonačićem?

- Dogovorili smo se da se čujemo prije utakmice. Što se tiče Hajduka, dobro je da je Bonačić otišao iz Zagreba. Kao što mi nije drago da se na njegovom mjestu pojavio Ćiro sa svojim elanom, entuzijazmom, energijom i znanjem. Sigurno da će Ćiro učuniti sve kako bi nas pobijedio. Rekao je da nas mora dobiti, nije mi to drago...

Zagreb dobro pozajete?

- Radio sam tamo sa Štimcem. I danas tu ima igrača koje sam trenirao. Znam da će sigurno imati veliki motiv protiv Hajduka. Uostalom, svi su protiv nas ‘napaljeni’. Mi ćemo imati jaču podršku navijača nego oni. Inače, za Zagreb me vežu ugodne uspomene. Bilo je to lijepih godinu dana druženja i rada. Zagreb ima prekrasne uvjete za rad u svom Zagrebellu. Imaju dva travnata terena, dva terena s umjetnom travom, pa dva boksa s istom podlogom. Po tome su dva, tri koplja ispred Hajduka i Mediću na tome treba čestitati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:03