Drago Sopta / CROPIX
LUIS IBANEZ

Najkorisnijieg igrača jesenskog dijela HNL-a, Čačić za nagradu stavio na klupu

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. veljača 2012. 16:48

Malo svečanosti u Maksimiru kao uvod u sezonu. Argentinac Luis Ibanez od jučer je ponosni vlasnik nagrade za najkorisnijeg igrača jesenskog dijela HNL-a. Izabrao ga je portal Sportnet, a za nagradu mu je Ante Čačić namijenio mjesto - na klupi! Iako brojke govore jedno, očito je dojam koji je Čačić stekao o Ibanezu prevagnuo na drugu stranu. Doduše, to se još uvijek može promijeniti, ali jučerašnji je trening jasno sugerirao da će na lijevu stranu Pivarić...

- Rekao sam da nema fiksne 11-orice, nego će se momčad rotirati - objasnio je Čačić koji u subotu (17.30, Arena sport) u Karlovcu neće računati na ozlijeđene Sammira i Rukavinu te Pokrivača i Šimunića.

To znači da će od prve minute na travnjak izaći Igor Bišćan. Dugo ga nije bilo na službenim utakmicama.

- Bišćan je spreman. Sve je treninge odradio i u Karlovcu će biti kapetan naše momčadi - najavio je Ante Čačić.

U Maksimiru, točnije u trenerskoj svlačionici podno južne tribine, svjesni su da se krediti tope brže od snijega na suncu. U Puli je bilo loše, a ako na stadionu pokraj Korane bude slično, alarm bi se mogao upaliti.

- U Puli to nije bio slučaj, ali želim da u Karlovcu moja momčad bude agresivna i goropadna. Iako, i tamo smo imali četiri prilike u prvom dijelu - nije se dao Dinamov strateg koji tvrdi da nema razloga za brigu.

- Radimo ono što trebamo raditi da bismo izgledali bolje. Iako, svjestan sam da nije svejedno na koji će način pobjeđivati.

Naravno da je Ante Čačić svjestan toga, pogotovo u svjetlu činjenice da je na svome predstavljanju u Maksimiru upravo on ponio autorski potpis pod rečenicu “nema premija za pobjede 1-0”. Iako je ta rečenica bila pjesma za navijače Dinama, još uvijek u šoku od debakla s Lyonom, Anti Čačiću bi se mogla obiti o glavu.

Inače, Dinamo na proljetnoj premijeri čeka potpuna nepoznanica. Karlovac je u pauzi promijenio dvadesetak igrača, ali i trenera.

- Stoga je teško reći nešto suvislo o njima. Ne budemo li obazrivi, mogu biti opasni. Svjestan sam da svi protiv Dinama pokušavaju dati najviše od sebe, a i uvjeti će ići u korist onoga koji se brani - zaključio je Čačić.

Ibanez naslijedio Moralesa i Sammira



Luis Ibanez je do titule najkorisnijeg igrača jesenskog dijela HNL-a stigao impresivnim načinom. Iza sebe je ostavio konkurenciju i pridružio se suigračima Moralesu i Sammiru, koji su protekle dvije godine osvajali istu titulu.

- Posebno su vrijedne nagrade koje se temelje na brojkama i učinku - rekao je Ibanez koji je zahvalio suigračima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:21