Robert Fajt / CROPIX
DINAMO UVJERLJIV

Modri u nastavku slomili Karlovac, Čačić poručio: Prvenstvo još nije gotovo!

U posljednjoj subotnjoj utakmici sastali su se Karlovac i Dinamo. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji gostiju, ali unatoč tome nisu uspjeli postići pogodak. Početkom drugog poluvremena Tonel je načeo mrežu domaćina, a Bequiraj i Krstanović su dovršili posao za Dinamo
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. veljača 2012. 18:38

Dinamo je iskoristio kiks Hajduka i već u premijeri proljetnog dijela HNL-a podebljao prednost pred prvim pratiteljem i jedinim ozbiljnim konkurentom, iako bi se o toj tezi dalo pričati...

- Nije gotovo - ispalio je Ante Čačić nakon što je upisao prvu službenu pobjedu otkad je sjeo za kormilo Dinama.

- Prvenstvo će biti gotovo kada to teorija kaže. Ne veselimo se tuđim sportskim nedaćama, već smo koncentrirani na sebe - manirom vrhunskog diplomata iz Bruxellesa će strateg Dinama. Naravno, nije Čačić propustio naglasiti kako je i prije govorio da je Istra odlična momčad.

Kako bilo, Čačićeva je ekspedicija do tri boda stigla pokazavši dva različita lica. U prvom dijelu bio je to nastavak iz Pule. Umjesto lepršavosti i atrakcije kojih su im puna usta, Dinamo je u Karlovcu izgledao kao amaterska rekreativna družina. Bila je to igra lišena ikakve ideje. Istina, s posjedom lopte i jalovom nadmoći, ali bez udarca u okvir. Uostalom, činjenica da je Ivan Kelava s dvije odlične intervencije bio najbolji igrač Dinama dovoljno govori sama za sebe!

No, po sreću za Ante Čačića, u Karlovcu se dogodilo i drugo poluvrijeme. U njemu je Dinamo ubacio u brzinu više, momčad se malo trgnula, a iz zimskog sna se probudio Mateo Kovačić.

Mladi veznjak preuzeo je konce igre, a igra Dinama dobila je glavu i rep. Kovačić je nabacio iz kuta za prvi gol Tonela te asistirao Krstanoviću za 3-0. U međuvremenu je Beqiraj bio precizan za 3-0.

- Kako je vrijeme odmicalo, i snaga domaćina je kopnjela te smo stigli do zaslužene pobjede - kazao je Čačić koji se osvrnuo na igru mladog Kovačića.

- Ušao je nešto slabije u utakmicu, ali se s vremenom dizao. Veseli me što smo imali mirnoću i ozbiljnost, a jako sam zadovoljan nekim igračima koji su ušli u momčad - jasan je bio Čačić, koji može odahnuti.

Ipak, možda najbolji opis utakmice u Karlovcu dao je domaći strateg Krešimir Ganjto, čija je ekipa dva dana uoči Dinama umjesto treninga čistila snijeg na stadionu...

- Ne može se puškom na topa.

Inače, na teren se nakon deset mjeseci vratio Igor Bišćan. Kapetan je upisao prve službene minute nakon gotovo deset mjeseci pauze zbog ozljede. Posljednji put igrao je u Kup utakmici sa Slaven Belupom 20. travnja 2011.

- Nisam se neobično osjećao jer sam igrao na pripremama. Muskulatura nije na zavidnoj razini, ali ona se može dignuti kroz treninge i utakmice - bio je kratak.

Čak šestorica novih igrača u odnosu na Pulu

Trener Ante Čačić prilično je izrotirao momčad u odnosu na utakmicu Kupa u Puli sedam dana ranije. Od prve minute priliku su dobili Leko, Tonel, Pivarić, Alispahić, Beqiraj i povratnik Igor Bišćan.

Ponešto se promijenila i koncepcija igre s obzirom na to da je Dinamo u Karlovcu zaigrao s jednim stražnjim veznim (Leko) te kvartetom (Slyvestr, Alispahić, Badelj i Kovačić) ispred njega.

Karlovac - Dinamo 0-3 (Tonel 47., Bequiraj 73., Krstanović 83.)

KARLOVAC: Kalinić - Konta, Anić, Ljubović, Šimek (Jelavić) - Babić, Rukavina, Krznarić (Turkalj), Štefančić - Gerc, Jelić (Blažinčič)

DINAMO: Kelava - Vrsaljko (Calello), Bišćan, Tonel, Pivarić - Badelj, Leko - Sylvestr, Alispahić (Vida), Kovačić - Beqiraj (Krstanović)

83. minuta Kovačić je odigrao za Krstanovića, koji rutinski zabija

73.minuta Nako prodora badelja pucao je Vrsaljko, a na odbijenu loptu naletio je Bequiraj koji mirno pogađa

59.minuta Sylvestr je ubacio s desne strane, glavom je pucao Kovačić, ali bezopasno

55. minuta Karlovac ne uspije uzvratiti nakon primljenog pokotka

47. minuta GOOL Kovačić je izveo korner, a Tonel je bio precizan

Kraj prvog poluvremena

41. minuta Dobru priliku je imao Sylvestr, pucao je s desetak metara,ali je lopta otišla pored gola

41. minuta Teren u Karlovcu je jako loš što otežava igru

40. minuta Sylvestr je ubacio u kazneni prostor, ali njikog ondje nema,lopta je prošla kraj stative

34.minuta Vrsaljko je prošao lijevom stranom, ali je lopta otišla u korener. Bišćan je nakon ubačaja pucao glavom preko gola

25. minuta Pivarić je ponovno centrirao s lijeve strane te pronalazi Alispahića koji je uspija zabiti

22. minuta Dianmo dominira uz glasnu podršku 600-tinjak navijača

18. minuta Karlovčani su krenuli u kontru, Jelićje pucao s 20-ak metara, ali je Kelava bio spreman

16. minuta Pivarić je ubacio s lijeve strane, ali je Alispahić zakasnio

14. minuta Beqiraj je pucao poreko gola

3. minuta Domaćini su prvi zaprijetili. Štefančić puca u bližu stativu, ali Kelava odbija u korner

1. minuta Počeo je susret

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:14