Branimir Boban / Cropix
VAHINA RUKA

Na rubu pobune: Zvijezde nisu navikle da se galami na njih, dosta im je diktature!

Doznajemo i da trener nije u idealnim odnosima sa Sammirom, ne šmeka Rukavinu, a niti Ademija. Vaha pak posebno cijeni Bišćana, Tonela, Cufrea i Badelja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2011. 10:25

Opet je zanimljivo u Dinamovoj svlačionici. Vahid Halilhodžić prije neki dan potjerao je s treninga Antu Rukavinu, žestoko se verbalno obrušio na Luču Ibaneza nakon što je Argentinac dao intervju SN u kojem je izjavio da mu se ne sjedi na klupi, da bi radije i na posudbu!

Sjećamo se jedna izjave Milana Badelja, nakon što je iz svlačionice procurila informacija o jednom incidentu: “U svlačionici imamo klošara koji sve cinka, pronaći ćemo mi njega. ” Ne znamo jesu li ga pronašli, ali vijesti i dalje poput vode uvijek pronađu svoj put. Pa je tako krenula i ova o Vahinoj ljutnji na Rukavinu kojem je s treninga pokazao put u svlačionicu. Ne, nije se radilo o nekakvom grandioznom incidentu, jer bi ga novinari koji pohode treninge sigurno zabilježili, ali Vaha je bio nezadovoljan jednim potezom Rukija kazavši mu: “Možeš otići na tuširanje.” Rukavina je mirno otišao.

Sljedeća priča datira od prije dva dana. Luis Ibanez je otvoreno pričao za SN o svojim nezadovoljstvima činjenicom da nije u udarnoj jedanaestorici. Trener mu je to zamjerio, te ga je izgrdio pred svima u svlačionici. Kaže izvor da je bilo ružno slušati, da su decibeli iz Vahinih usta bili poprilično visoki.

Trener Vahid Halilhodžić uveo je nešto novo u Dinamovu svlačionicu. Maksimalnu profesionalnost i kulturu rada. Ova generacija na tako nešto nije navikla. I teško se privikava. Znate već onu priču o kažnjavanju Cufrea, Sammira, Ibaneza i Calella zbog duljeg noćnog izlaska, one večere na kojoj su bili s svojim djevojakama i suprugama. Događalo se to i ranije, međutim, Vaha je prvi koji je posegnuo za kaznama. Čovjek ima svoj stil rada u kojem nema mjesta za kompromise.

Jako se ljuti Halilhodžić na opasku da je “trener diktator”. Negira to, priča da je isključivo veliki profesionalac. Što jest definitivno točno. Međutim, igrači su, a to su rekli i mnogi treneri, “pokvarljiva roba”. Uglavnom gledaju svoj vlastiti interes i nije im se lako priviknuti na metode za koje drže da “im rade o glavi”.

- Nevjerojatno! Kako ne shvaćate? Ponovit ćemo deset puta, ostajemo do sutra ujutro!

To su Vahine rečenice izgovorene na jednom treningu u Beleku. Naravno, nisu baš legle Dinamovim profićima. Neki bivši treneri bi odustali, vježbu prolongirali za sutra, Vaha nije taj.

Doznajemo i da trener nije u idealnim odnosima s najboljim Dinamovim igračem Sammirom. Prvi put ga je naljutio u Međugorju, kad nije prijavio ozljedu koja se kasnije zakomplicirala.

- Malo je sve to komplicirano. Da vam sad kažem što mislim, vi biste to zloupotrijebili, bolje da šutim.

Tu je stao. Kasnije ga je Sammir dodatno iznervirao izjavama poput one kako se vidi u reprezentaciji Brazila, pa zato mora što prije napustiti Dinamo. Onda je stigao šlag na tortu, Sammirov zaključak da i će “bez priprema biti najbolji igrač Prve HNL”. Naš izvor tvrdi da Vaha ne šmeka niti Rukavinu, a bogme niti Ademija. Nakon onog šakačkog obračuna u svlačionici koju trener drži svetim mjestom.

Igrači ne vole niti duge sastanke, često gledanje kaseta, to im ide na živce. Studiozni Halilhodžić ništa ne prepušta slučaju, želi gradivo uvijek utvrditi do kraja, a plavi dečki bi što prije željeli koristiti svoje slobodno vrijeme. Kao što su ga koristili prije, kad su u Maksimiru provodili mnogo manje vremena nego sad kad je šef poznati i priznati trener.

Priča naš “obavještajac” da Vaha ima i ljubimce. To su prije svih Fatos Beqiraj i Jakub Sylvestr, a u tu priču ide i mladi 18-godišnjak Mario Šitum koji je vrlo, vrlo blizu udarnih jedanaest. Nekima se to baš ne sviđa. Trener pak posebno cijeni Bišćana, Tonela, Cufrea i Badelja. Oni na sastancima uvijek kažu što misle. I smiju kazati što misle.

Jasno je da ćemo u ovakvoj situaciji uvijek biti na trenerovoj strani. Jer, Dinamo je bolji otkako je došao Vahid Halilhodžić, navijački puk nakon dugog niza godina je uvjeren da baš on može dovesti Dinamo do Lige prvaka. Bez pravog profesionalizma, nema niti pravog uspjeha. Samo, Halilhodžić ipak mora biti oprezan. Jer bi mu igrači mogli doći glave. Po njima “tata je prestrog”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:26