AFP
TRAŽE SE POJAČANJA

Na Poljud stižu dva Brazilca: Prvi strijelac Mađarske Alves te Alan Kardec iz Benfice

Sjećam se Alvesa, igrač koji nije plijenio brzinom, ali je bio snalažljiv. Alves je napadač koji se može odlično slagati u tandemu s brzancem- ispričao je Zoran Vulić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. svibanj 2011. 13:01

Razletjeli su se skauti Hajduka po regiji, a i nešto šire. Vilson Džoni u Sarajevu je prošlog tjedna gledao utakmicu Željezničara i Zrinjskog da bi vidio kako “dišu” dva igrača - Željin zadnji vezni Stančeski, te mostarski veznjak Vlado Zadro. Prethodno je pred dva tjedna sportski direktor Ivica Kalinić gledao napadača makedonske Škendije, Ferhana Hasanija. Ali, intrigantniji zadatak imao je Dražen Mužinić koji je upućen u Budimpeštu gdje je promatrao finale Mađarskog kupa. U susretu Videotona i Kecskemetija zadaća je bila promatrati napadača Videotona, prvog strijelca mađarske lige, Brazilca Andre Alvesa. Brazilac je visok 180 cm, posjeduje istančan osjećaj za pogodak, jer u 28 utakmica upisao je 24 pogotka. Alves nema impresivnu karijeru, njegovih šest godina u Europi vezani su uz Mađarsku s iznimkom jedne polusezone posudbe iz tadašnjeg kluba Kaposvar u Luč Energiju. U ruskom prvoligašu 2008. godine Alvesa je trenirao Zoran Vulić.

- Sjećam se Alvesa, igrač koji nije plijenio brzinom, ali je bio snalažljiv u kaznenom prostoru. Alves je napadač koji se može odlično slagati u tandemu s klasičnim brzancem- ispričao je Vulić.

Alves s novim prvakom Mađarske, Videotonom, ima ugovor do ljeta 2012. godine, ovog ljeta će igrati i kvalifikacije za Ligu prvaka, a Transfermarkt njegovu cijenu stavlja na milijun eura.

Drugi Brazilac kojeg su se sjetili na Poljudu, jest Alan Kardec, 22-ogodišnji Brazilac koji eure zarađuje u Benfici. Kardeca je Hajduk otkrio još u ljeto 2009. kada je igrao za Vasco da Gamu, ali u siječnju 2010. potpisao je na pet i pol godina za Benficu. Ugovor s portugalskim klubom jasno sugerira da Kardec ne može biti otkupljen (cijena oko 3 milijuna eura), ali posudba je realna opcija u realizaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 22:57