S MAĐARSKOG TRŽIŠTA

'Alves je odličan, ali skup! Foxi je dobar, jeftiniji, no nije veznjak kakvog Hajduk traži'

Da je stigao na Poljud, Brazilac bio bi pojačanje iz snova. Alves nije, naime, samo prvi strijelac, već i najbolji igrač Mađarske koji je momčad iz Szekesfehervara doveo do naslova
Piše: Anton SamovojskaObjavljeno: 15. lipanj 2011. 17:01

Hajdukova potraga za pojačanjima u Mađarskoj naciljala je prave mete. No, ona će, kako stvari stoje, završiti polovičnim rezultatom ili, ako Poljud nema novčane moći, bez ikakva rezultata.

Velika splitska želja bio je Andre Alves, centarfor mađarskoga prvaka Videotona. Da je stigao na Poljud, 28-godišnji Brazilac bio bi pojačanje iz snova. Alves nije, naime, samo prvi strijelac, već i najbolji igrač mađarske lige koji je momčad iz Szekesfehervara doveo do naslova prvaka. Jedina Alvesova mana je što ponekad više voli igrati za sebe no za momčad. Ali, i to je bez problema prolazilo u Mađarskoj.

Brazilac je, međutim, otpočetka bio neuhvatljiva lovina, budući da Videoton ima ambiciju dohvatiti Ligu prvaka. Kako smo saznali, Mađari bi Alvesa, s kojim imaju ugovor do ljeta 2012., pustili samo za veliki novac, ne manji od 2.000.000 eura! Na toj se informaciji zasigurno ugasila i Hajdukova želja za Alvesom. Kakav je pak Kethevoama Foxi, 25-godišnji Južnoafrikanac? Odgovor mađarskih izvora jest:

- Foxi je pravi nogometaš. Kad je došao u Mađarsku, tražio se, ali prošlu je sezonu odigrao na visokoj razini.

Foxi je vezni igrač, s malim problemom; teško je definirati njegovu pravu poziciju. On nije prava 'desetka’, ali nije ni vezni koji voli mnogo obveza u igri. No, usprkos tomu, dobar je. Ali, kako čujemo, dobra je i cijena i na njoj bi Hajduk mogao slomiti zube.

Nažalost, sve što imalo vrijedi - košta. A blesavih, koji bi dali ispod cijene, danas više nema. U dobu smo u kojem bi svi htjeli zaraditi.

Linker
24. rujan 2024 10:33