Vladimir Dugandzic / CROPIX
NOVE ZVIJEZDE HAJDUKA

Mujan i Bencun uvjereni: 'Izbacit ćemo Makedonce, sve ćemo riješiti već u Splitu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. srpanj 2013. 15:39

Dvojica hajdukovih mladića Tonći Mujan i Marko Bencun s velikim optimizmom dočekuju Turnovo, nakon dobrog otvaranja prvenstva protiv Zadra, iako priznaju da o sljedećem protivniku ne znaju puno, te da će ih tek gledati na video snimkama.

Bencun se vratio u Hajduk nakon polugodišnje posudbe u Primorcu, gdje je otišao nakon razlaza s Mišom Krstičevićem.

- Ne bih se vraćao u povijest, želim gledati samo na budućnost. Sviđa mi se igra na kojoj inzistira Igor Tudor, s mnogo dodavanja i posjeda lopte. Takva taktika i posvećenost nadigravanju mi odgovara i nadam se da je ovo samo početak bolje igre Hajduka.

Marko kandidira za poziciju lijevog krila.

- Konkurencija je žestoka, ali vjerujem da se mogu nametnuti. Psihički sam sazrio, bilo je to veliko iskustvo zadnjih godinu dana, i u Hajduku i u Primorcu. Nekako se osjećam čvršći nakon svega što je bilo prošle godine, pa vjerujem da sam na novom pravom početku u Hajduku i da ću zaslužiti svoje mjesto - rekao je Bencun gotovo stidljivo pred novinarima.

Za razliku od njega, Mujan se pokazao odlučnim i hladnokrvnih, po pristupu se vidi da je ovaj momak već sa 18 godina snažna ličnost.

- Zahvaljujem treneru što mi je iskazao poverenje, ja sam mu uzvratio najbolje što sam mogao. Lakše mi je u toliko što sam s pomoćnicima Tudora, Vukasom i Vučkom bio dvije i pol godine u kadetskom uzrastu, što me oni poznaju, tako da za mene sve ovo nije novo - kazao je Mujan.

- Uvjeren sam da možemo preskočiti Turnovo, ne bih prognozirao rezultat. Bilo bi lijepo sve riještiti u prvoj utakmici, ali ima dva susreta, pa ćemo kroz njih vjerujem izboriti plasman dalje - uvjeren je Mujan, koji zahvaljuje cijeloj svojoj obitelji na podršci, kaže da nije bilo vjere obitelje u njegov razvoj kao nogometaša, ne bi postao prvotimac Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:20