Vladimir Dugandzic / CROPIX
ULTRA F.

Hajduk zaradio 100.000 eura

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. srpanj 2013. 16:39

Čišćenje poljudskog travnjaka nakon dva dana spektakla Ultra Europe nastavljeno je i u ponedjeljak, a gotovo pa dovršeno jutros. Već u četvrtak Hajduk će u drugom pretkolu Europske lige ugostiti makedonsko Turnovo, dan ranije i Hajduk i Makedonci na njemu će i trenirati, a u nedjelju na Poljud stiže i Rijeka, pa se nakon koncerta načeti travnjak mora u što većoj mjeri dovesti u prijašnje stanje. Jučer se zahuktalo čiščenje i samog stadiona i travnjaka koji je ukupno četiri dana bio prekriven.

Oko 100 tisuća eura Hajduk je zaradio od ‘partijanera’, no posljedice su ostale. A slijedi još jedan koncert, 23. srpnja Roger Waters (‘The Wall’). Sva šteta nastala spektaklom ‘Ultra Europe’ bit će uklonjena o trošku organizatora manifestacije, a bude li potrebno mijenjat će se i travnjak o njihovom trošku. Navodno je organizator koncerta imao želju dovesti stručnjaka za travnjake Miljenka Sakomana, istaknutog u rekonstrukciji maksimirskog travnjaka nakon koncerta grupe U2, a koji je trebao dati svoj stav o oštećenju travnjaka i daljnjim koracima. No, on je jučer otputovao s Dinamom u Luksemburg na susret pretkola Lige prvaka.

Hajduk je sa svoje strane po tom pitanju poduzeo neke korake.

- Smatram da bi se nakon Watersovog koncerta trebalo mijenjati travnjak, da se prethodno napravi ekspertiza. Mi smo jučer pokrenuli neovisno vještačenje na naš zahtjev – rekao je Radnić, a dani koji dolaze dat će i konačne odgovore po pitanju travnjaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:41