Vladimir Dugandžić/Cropix
BALAKOV O KARANTENI

'Momci znaju što im je raditi, neću ih pratiti, nisam im ni tata ni mama, a ni policajac'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. studeni 2011. 14:18

Hajduk sutra igra protiv Šibenika i dvije su osnovne stvari. Prvo, trener Krasimir Balakov neće ni da čuje za bilo kakvu priču o Šibenčanima i njihovim problemima.

- Sve je u našim glavama, mi moramo pokazati snagu, karakter i volju za bodovima. Ne razmišljamo ni jednim slovom o tome što se događa u Šibeniku. Zadovoljan sam reakcijom u svojoj momčadi nakon posljednjih događaja, atmosfera mi u svlačionici daje vjeru da smo napravili korak naprijed i pobjeda protiv Zagreba je bila pobjeda naše čvrstine i želje. To je fundament, a sad nas čekaju tri utakmice u devet dana i moramo u svakoj pobijediti da bi uspjeli zaokružiti ovu jesen na dobar način.

Druga novost je da po prvi put momčad nakon tko zna koliko vremena neće u karantenu nego će se okupiti u subotu na ručku, i potom izravno krenuti autobusom na Šubićevac.

- Osjećam da su momci svjesni situacije, da je atmosfera vrlo pozitivna i odlučio sam da po prvi put nećemo u karantenu, jer nema potrebe da idemo noć prije prema Šibeniku ili ostanemo u Solinu. Momci znaju što im je raditi, neću ih pratiti, nisam im ni tata ni mama, a ni policajac. Oni znaju što moraju, a to je da na terenu budu spremni i daju sve od sebe. Pravi pristup samo je to bitno.

Možda će u Poljudu posegnuti za još jednim nogometašem iz juniorskog pogona. Riječ je o Ivanu Elezu koji je u opciji, ukoliko Inoha ne bude spreman za utakmicu.

Trener Balakov kaže da su već do sada prikljčeni juniori pokazali kako se na njih s pravom može računati, nakon što su prošle srijede Barišić, Radošević i Vilić dali svoj puni doprinos u vrijednoj pobjedi 1:0.

Utakmica u Šibeniku je važna koliko i revanš u kupu protiv Zagreba u srijedu:

- Ovo nam je generalana proba za kup. Nakon toga još nedjeljna utakmica protiv Zadra, i tek onda ćemo razgovarati o nekoj selekciji unutar momčadi za ubuduće. Morate znati da trojica što smo ih udaljili iz ekipe (Tičinović, Trebotić i Glumac op.a.) nisu stvar selekcije, oni imaju svoj kvalitet i status i vrijedni u igrači, ali zbog svog ponašanja ne vidim da imaju budućnost u Hajduku - još jednom se Balakov osvrnuo na taj događaj koji nam je okupirao pozornost minulih dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:31