Vladimir Dugandžić/ CROPIX
KONAČNO ZADOVOLJAN

Balakov: Ovo je pobjeda karaktera, da su uvjeti bili bolji ne bi završilo samo 1:0

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2011. 21:04

Zadovoljan je bio Krasimir Balakov nakon minimalne, ali vrijedne pobjede njegove momčadi u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa sa Zagrebom.

- Žao mi je što smo igrali na lošem, vodom natopljenom terenu, jer da smo imali bolje uvjete ne bi bilo samo 1:0. Ali, bez obzira na konačni ishod, imamo pobjedu za uzvrat i sada u Zagrebu trebamo pametno odigrati. Nadam se da će se u međuvremenu vratiti i naši ozlijeđeni igrači pa ćemo imati veću konkurenciju za utakmicu u Zagrebu - kazao je trener Bijelih.

U četiri dana Hajduk je pokazao dva lica, nakon iznimno lošeg izdanja prošle subote s Lokomotivom, u dvoboju Kupa s Pjesnicima Bijeli su iskazali karakter.

- To je jedan korak u našem poboljšanju jer pokazali smo ono što nismo imali u zadnjoj prvenstvenoj utakmici. Možda nismo pokazali dobar nogomet protiv Zagreba, ali smo se borili, vjerovali u pobjedu svih 90 minuta. Bila je ovo istinska pobjeda karaktera, jer u ovakvim uvjetima ne možeš do uspjeha ako nemaš karakter.

Balakov je u momčad uveo tri juniora, a među 18 igrača u zapisniku nije bilo Vukovića. Prvo je objasnio zbog čega crnogorski napadač nije bio u kadru.

- Čekali smo do zadnjeg trenutka hoće li Inoha biti spreman pa smo zato u zapisniku stavili juniora Milića na klupu. Inoha je izdržao jedno poluvrijeme Milić ušao u drugom i zbog toga smo morali jednog napadača brisati iz zapisnika pa je Vuković ostao izvan kruga igrača za utakmicu. Zaigrala su sva tri juniora i moram vam reći da sam vrlo zadovoljan Radoševićem, Barišićem i Milićem. Ali, mladi igrači moraju raditi kao i do sada, no primarno trebaju ostati čvrsto na zemlji. Sva trojica bit će s nama do kraja jeseni - naglasio je Balakov.

Trener Bijelih juniorima je dao poticaj, a pohvalio je tercet igrača koji su temelj današnjeg Hajduka.

- Andrić je moja desna ruka, on je igrač koji često ima zdravstvenih tegoba, ali je u glavi maksimalno spreman i predstavlja uzor za sve naše mlade momke. Vukušić je riješio utakmicu, a Anas Sharbini se očigledno vraća u svoju formu - rekao je Balakov i pritom dodao četvrtog asa.

- Drago Gabrić daje srce za Hajduk, još jednom je pokazao karakter kakav želim vidjeti kod svakog igrača moje momčadi - zaključio je Balakov koji nakon pobjede protiv Zagreba s velikim optimizmom gleda prema završnici jesenske polusezone.

S druge strane i Gordan Ciprić, trener Zagreba, također je bio naoružan optimizmom barem što se prolaska u polufinala Kupa tiče.

- Hajdukovci su bili spretniji i sretniji za jedan vrhunski pogodak Vukušića, ali Zagreb ima aktivan rezultat i vjerujem da možemo u uzvratu nadmašiti Splićane - kazao je Ciprić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:31