VUKUŠIĆ NA ODLASKU

'Ne znam ništa o transferu, ali ako klubu treba novac, onda je jasno da će me prodati'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. studeni 2011. 12:06

Kada se nitko nije nadao da će utakmica Hajduka i Zagreba okončati pogotkom, na scenu je stupio igrač za glavne uloge. Ante Vukušić riješio je utakmicu udarcem s više od 20 metara. Nije mu to inače specijalnost.

- Češće postižem golove iz kaznenog prostora, ali znam i s distance pucati. To je pozicija za Anasa i Tomasova, ali ovoga puta sam se i ja odlučio okušati udarac. Ušlo je, na našu sreću - rekao je Ante Vukušić i dodao:

- Na poluvremenu smo bili zadovoljni i sa 0:0. Govorili smo 'još bi nam samo falilo da primimo pogodak’. Vladalo je uvjerenje da je najbitnije ostati čiste mreže za uzvrat. Ovako je ispalo još bolje. Imamo malu, ali važnu prednost koja će nam, uvjeren sam, donijeti polufinale Kupa.

Imala je utakmica sa Zagrebom višestruko značenje. Nakon poraza od Lokomotive trebalo je vratiti samopouzdanje igrača, vjeru navijača, spasiti trenera od mogućih neugodnosti s nastavkom krize. Za ispunjenje svih ciljeva bio je dovoljan samo jedan pogodak igrača odluke. Ali u tom pogotku ima i dobra i loša vijest. Dobru smo već opisali, a loša kaže da je svakim pogotkom Vukušić sve bliže odlasku.

- Ja zaista ne znam ništa o transferu. Ne, nije fraza ni sakrivanje. Moj je jedini cilj igrati u Hajduku i zabijati što više pogodaka. Ne razmišljam o novcu, jer ono što me najviše raduje u ovom trenutku je činjenica da sam ponovio prošlu jesen. Ili sam barem blizu prošlogodišnjeg učinka.

Prošle godine ukupno 18, a ove sezone već 12. No, opet ćemo se vratiti na staru priču. Teško će ponoviti prošlogodišnji doseg, jer zima je vrijeme transfera. Uostalom, predsjednik Maleš prošlog je ljeta Vukušića založio kao jamstvo za kredit pri dolasku Barcelone, a za mjesec-dva mogao bi Maleš opet s Vukušićem 'nahraniti klub’.

- Meni se ne žuri, ali ako klubu treba novac za život, onda je jasno da će me prodati i zaraditi. Moj cilj je ostati u Hajduku. Fali mi samo naslov prvaka. Bio sam kapetan, prvi strijelac kluba, osvojio Kup, igrao za reprezentaciju. Titula prvaka upotpunila bi moju hajdučku priču...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:28