Damir Krajac / CROPIX
LOKOMOTIVA - RIJEKA 2-1

Momčad Matjaža Keka nakon 16 uzastopnih pobjeda zaustavljena u Kranjčevićevoj

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 24. kolovoz 2014. 22:51

Velika pobjeda Lokomotive koji su spretno i sretno iskoristili nekompletnost takmaca i pospremili super važne bodove!

U 1. poluvremenu igralo se podjednako rastrgano, ali ipak su domaći stvorili više prilika, i to zrelih. Startalo je doduše zicerom Rijeke nakon što je Leko nehotice Jahovića gurnuo u dobitnu poziciju, no Zelenika je reagirao izvrsno i odbio. Leku treba spomenuti i po nesmotrenom startu na Moisesa, zbog čega je Brazilac u nastavku utakmice nosio debeli bijeli zavoj; evidentno ga je energično Lokomotivino pojačanje iz Dinama raskrvarilo kao Mirko Filipović onog Japanca dan ranije...

A kad su u nastavku susreta favorizirani gosti pokušali što prije zabiti, toliko su se otvorili da je u 52. minuti Bručić osvanuo u tzv. mrtvoj prilici, posve sam pred Prskalom, i pucao pokraj lijeve vratnice. Pretpostavljamo da je Ivković loptu već vidio u mreži, Karlo stvarno zaslužuje 'jezikovu juhu', takvim načinom bodovi se ne osvajaju.

Kek postupno uvodi svježe protagoniste, nastoji ubrizgati nove poticaje i dokopati se pobjede. Međutim, Zagrepčani se ne daju tek tako.

Dali bi se i bez pitanja da je Jahović u 60. minuti bio za nijansu koncentriraniji: to je bila naj-prigoda dotadašnjeg dijela meča i gotovo je neshvatljivo kako Rijeka nije povela u finišu kombinacije koja je obranu ZG-teama razvukla/raširila ostavljajući potencijalnom realizatoru prazna vrata. Ipak nije pogodio, premda je teže bilo promašiti!

Jasno da je Lokomotiva neusporedivo bolja od položaja kojeg zauzima. Rijeka je nadasve nezadovoljna ovim nastupom i rezultatom, za što je i sama kriva...

POGOCI

1:0 - Šovšić izvanredno u for 'gura' Rukavini, koji se silovito spustio prema kaznenom prostoru Rijeke. Tu ga ruši Samardžić. To 'tu' sudac Pejin shvatio je kao unutra i dosudio kazneni udarac isključujući Samardžića. Riječki nogometaši i treneri bunili su se tvrdeći da je vani. Sa 11 metara tukao je Šovšić, u donji dio grede odakle se lopta odbila nekoliko centimetara preko gol-crte i pomoćni sudac Berger odlično je procijenio da je pogodak regularan.

1:1 - Jajalo puca malo iskosa zdesna, a u šesnaestercu Jahović lukavim trzajem iznenađuje suparničke stopere, svakako i Zeleniku koji, zatečen, može samo gledati kako lopta odlazi u donji desni kut.

2:1 - Pavičić je bez oklijevanja opalio s poludistance, a loptu u vlastitu mrežu pospremio nesmotreni Špikić za silno slavlje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:27