ZA ULAZNICU I RODNI LIST

Modri navukli bijes navijača: 'Sin mi se srušio, nikad više s obitelji na Dinamo'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. kolovoz 2012. 17:02

U Maksimiru se pada u nesvijest, opet. I to ovaj put i prije početka same utakmice te ni manje ni više nego zbog kupovine ulaznica! Zbog pravila strožih valjda i od aerodroma u Tel Avivu i danas se ispred južne blagajne stadiona "zmija" počela formirati sat vremena prije otvorenja same prodaje. Takva slika s Borongaja bila bi melem za oči da nije jedne "cake", a to su nova pravila Dinama gdje za kupnju ulaznicu skoro krv ne vade! I kao takva nije vjerodostojan argument za priču o povratku nogometa u Zagreb...

Naime, procedura prodaje ulaznica postrožena je do maksimalnih granica, a to se polako pretvorilo u farsu. Za svaku ulaznicu vam treba osobni dokument, dok za dijete treba ponijeti rodni list ili zdrastvenu iskaznicu. Potom upisivanje podataka u evidenciju prodaje, i naravno sve to za toplotnog udara...

Medijima se obratio i jedan roditelj čije je dijete u ponedjeljak završilo u bolnici. Osječanin je navodno čekao u redu s 8-godišnjim sinom i kada je stigao na red, blagajnica mu je rekla kako može dobiti tek jednu ulaznicu.

“Zamolio sam je da mi proda još jednu, pošto mali ima tek 8 godina, ali samo je odmahnula rukom. Bio sam prisiljen stati nazad u 300-metarski red... Da ne duljim, moj sin je u međuvremenu pao u nesvijest i završio u bolnici zahvaljujući tom glupom zakonu koji je izmislila uprava GNK Dinamo. Jako sramotno i nema šanse da dok ta uprava sjedi u klubu više ikad s obitelji dođem na Maksimir... Hvala." - stoji u obraćanju razočaranog navijača na portalu net.hr. Iz Dinama nemoćno šire ruke.

- Ne treba sada širiti priču. Znate i sami da smo imali problema s navijačima i ovo je jedan od poteza kojima se želimo osigurati pred Uefom - pojasnila je Morana Đurčević, glasnogovornica kluba koja je naglasila kako prodaja ulaznica isključivo uz osobne dokumnte nije samo izmišljotina Dinama. U prijevodu i policija je očito amenovala takvu proceduru.

Nas zanima jel’ bi se s takvim objašnjenjem mogao zadovoljiti čovjek kojeg smo oko 11 sati sreli na Borongaju kako u pratnji dvojice sinova u dresovima Dinama izlazi iz automobila i odlazi po ulaznice. Njemačka registracija na Mercedesu sugerirala je kako se radi o gastarbajteru koji je valjda stigao na odmor u domovinu pa odlučio sinove povesti na utakmicu Dinama.

No, nevjerica na njegovu licu nakon što je upoznat s procedurom prodaje ulaznica dovoljno je govorila sama za sebe. Ali, tko mu je kriv kada iz Berlina sa sobom na odmor nije ponio rodne listove svoje djece...

U Dinamu imaju potpuno pravo biti zabrinuti zbog radikalizma navijača i moraju tražiti načine kako da se zaštite, ali ovaj potez je - klasičan autogol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:37