Damir Krajac / CROPIX
MODRI KORAK DO SNA

PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA 'Momčad za kunu' na pragu osvajanja 11 milijuna eura

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2012. 12:32

Maksimir je u srijedu dobio “onaj” štih. Znate, onaj kad parkiralištem defiliraju divovski kamioni prepuni opreme, kad se spotičete o kilometre televizijskih i inih kablova, a cijeli je stadion u znaku zvjezdica, koje najavljuju Ligu prvaka. I oni koji nisu previše emotivni sigurno su se malo štrecnuli, postaju svjesni da se večeras ovdje igra velika utakmica. Nije povijesna, nije sudbonosna, ali je velika... Velika prilika!

Nakon Lyona i onih sramotnih 1:7, svima je glavom lutala ista misao. Tko zna kad će opet Dinamo doći do Lige prvaka, ma nakon ovoga poraza možda bolje da i ne dođe. Ipak, sad kad je ostala još jedna stepenica, vratila se i strast prema Ligi prvaka, kad je već “pred vratima”, treba je “pustiti u kuću”. Suparnik je Maribor, bez podcjenjivanja, posložena momčad, nitko ne misli da će biti lako, ali da ti netko prije sezone kaže da ćeš se za ulazak među elitu igrati sa slovenskim prvakom, pa tko to ne bi potpisao.

Lani je Dinamo uložio novac u stadion, grad se podigao na noge, Zagrebom je vladala pozitivna vibra. Kruno Jurčić dobio je u momčad velika imena, Šimunića, Leku, Vidu, Pokrivača, Alispahića, uložili su Modri velik novac. Na tribine su dolazili samo oni koji podržavaju aktualnu upravu i igrače, protivnici su bojkotirali, Maksimirom je vladao neviđeni entuzijazam, nijednog trenutka nitko se nije niti pribojavao da bi san mogao ostati san. Jedino onih 20 minuta u Malmöu bilo je kritično...

I stiglo je ljeto izazova, u kojemu se sve promijenilo - na gore. U momčad nije uložena niti jedna kuna, u klubu su se nadali da će neki sami otići da bi rasteretili budžet. Trener nikome nije ulijevao povjerenje, počele su sumnje u njegov rad, koje je još ranije javno iznio i kapetan Bišćan. Onaj glavni igrač, opet ne i jedini, pružao je u zagrebačkim noćima sve bolje “partije”. Radikalni navijači upadaju u autobus i prijete igračima, prekidaju utakmice, daleko su od ljubavi s klubom, dalje nego ikad. I svaki dan jedna i druga strana smišljaju smicalice da naude ovima drugima, atmosfera je nenormalna, dio navijača spreman je čak i izbaciti klub iz Europe. Ulaznice se mogu kupiti samo uz osobnu iskaznicu, čak i uz rodni list, oprostite, ali to nema nigdje na svijetu.

Paradoks? Ma ne, još jače, bila je to nemoguća misija. Momčad kojoj više nitko ne vjeruje, prepuna upitnika, kojoj se još smiju zbog Lyona, trener koji je već “smijenjen”, publika koja je dignula ruke od kluba... Ista kao lani jedino je ulaznica za kunu, skuplja samo od svote koja je ovoga ljeta utrpana u momčad. I onda, s Mariborom za Ligu prvaka? Prilika koja se ne propušta, večer u kojoj bi svi morali puhati u ista jedra. “Momčad za kunu” na pragu je osvajanja 11 milijuna eura.

Dajte, ne budite ludi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:19