PLAVE ROCK ZVIJEZDE

Modre zvijezde: Dinamovce u hotelu dočekali Scorpionsi, Ramazzoti i Ivo Sanader

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. srpanj 2014. 15:57

Osnovna informacija koju su svi tražili na putu prema Litvi bila je:

- Ne, ne letimo preko Ukrajine, ne brinite!

Dakako da ne, zračni prostor nad tom zemljom nije presiguran, k tome je i djelomično zatvoren. Tako da u tih dva sata leta od Zagreba do Vilniusa nije bilo nikakva straha, tek poneka turbulencija, onako, da shvatite da ste u zrakoplovu.

Dolazak u glavni litavski grad bez neke pompe, nije bilo kamera ni mikrofona koji često dočekuju Modre na europskim putovanjima . Sve ‘laganini’. Hotel Radisson Blu u simpatičnom centru Vilniusa, čini se, ugledno je mjesto, a Dinamo se jučer upisao na listu uglednih gostiju.

Je li ostao neki Bukovac?

U predvorju hotela ‘pano’ s metalnim pločicama na kojima su ispisana imena najpoznatijih ljudi koji su kročili u hotel. Od Rogera Moorea do Collina Powella, od Erosa Ramazzotija do grupe Scorpions, od Vanese Mae do - dr. Ive Sanadera. Priznajemo, došli smo u napast pitati u kojoj je sobi boravio, možda je tamo ostao i neki Bukovac...

Što se same utakmice tiče, malo se toga može saznati iz ovdašnjih medija. Uglavnom i u nogometnim temama dominiraju ‘ratne priče’, kako su Šahtarovi Brazilci odbili doći u Donjeck, do pitanja što će biti s odnosima UEFA-e i Rusije, treba li Rusima ‘udariti’ sportske sankcije. Dinamo, odnosno Žalgiris, nogometni klub, ovdje nije dobio previše mjesta.

- Ma, Žalgiris je prežaljen još nakon ždrijeba, a pogotovo nakon poraza u Zagrebu. U nogomet se ovdje dosta ulaže, ali košarka je i dalje glavna, apsolutni broj jedan - pričaju nam domaćini.

Iako se očekuje pun stadion, bez obzira na rezultat, ulaznica, navodno, još uvijek ima. Sve je, nekako mirno, bez previše uzbuđenja kad je susret ‘Modrih’ i ‘Zelenih’ u pitanju. Samo da se Dinamovi igrači ne uspavaju u toj ravnodušnosti, čini nam se da je to jedina opasnost.

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Ibanez - Ademi, Brozović, Machado - Soudani, Antolić - Radonjić

ŽALGIRIS: Andreou - Wilk, Pilibaitis, Švrljuga - Kulkys, Žulpa - Radavičius, Šemberas, Kerla, Freidgeimas - Vitkauskas

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 23:31