Srdjan Vrancic / CROPIX
STRAH U MAKSIMIRU

Soudani odlazi iz Dinama čim završe kvalifikacije za Ligu prvaka?

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. srpanj 2014. 15:47

Dinamo se prošetao do 2. pretkola Lige prvaka. Da nije bio loš dan napadača “modrih”, prvak Litve dobio bi pravu porciju. No, Žalgiris je već lanjski snijeg i Dinamo je u srijedu na pravom testu. Čeka ga danski Aalborg koji će otkriti pravu snagu momčadi Zorana Mamića. Ono što zasad znamo jest da im je realizacija slaba točka, ali i da previše ovisi o jednom igraču.

U obje utakmice sa Žalgirisom Soudani je bio najbolji igrač. U Maksimiru mu je jedan sat trebalo da otvori Litavce, dok je u uzvratu počeo s klupe za rezervne igrače. Nakon što je Mamić shvatio da je vrag odnio šalu i da mu napadači ne mogu zabiti ni pod razno, ubacio je Alžirca u igru. Trebala mu je samo 51 sekunda da zabije gol.

- Ne bježimo od činjenice koliko je Soudani važan igrač za našu momčad. Dinamo s njim i bez njega nije ista momčad, ali ne treba zaboraviti da je momčad u prvom poluvremenu stvorila pet ili šest stopostotnih prilika i Žalgiris smo mogli riješiti i bez Soudanija da je bilo malo mirnoće - rezimirao je Zoran Mamić.

Konkurentnost Dinama

Soudani svakom utakmicom skreće novu dozu pozornosti skauta europskih klubova. Iako ima čvrst ugovor s Dinamom, nema sumnje da će ga biti teško zadržati u Maksimiru do isteka ugovora.

- On 99,9 posto ostaje u Dinamu do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka jer je svjestan zašto je doveden. On definitivno nije u Maksimiru da igra Europsku ligu ili da osvoji prvenstvo jer to Dinamo može i bez njega. Soudani je ovdje da donese Ligu prvaka i eventualno da popravi konkurentnost Dinama u LP-u - objasnio nam je Marijan Šišić, zagrebački menadžer koji je dio ekipe koja skrbi o Soudanijevoj karijeri.

Lani Dinamo nije uspio u cilju - da se dokopa najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

- Ove sezone je nova šansa. Ako se kvalificiramo, onda ćemo u dogovoru s klubom vidjeti što i kako dalje. A ovih 0,01 posto šansi sam ostavio jer nikada ne znaš kada može doći ponuda koju klub ni Soudani neće moći ignorirati. To se uvijek može dogoditi - zaključio je Šišić.

Izjednačena liga

Do Lige prvaka ostale su još dvije stepenice koje treba preskočiti. Prva nudi danski Aalborg.

- Dovoljno o njima govori to što su prvaci Danske ispred FC Kopenhagena, Brondbyja, Midtjyllanda i Nordsjaellanda. Imaju sreću što igraju u izjednačenoj ligi koja nudi puno jakih utakmica tijekom sezone - tvrdi trener Dinama koji se opskrbio informacijama nužnim za dobru pripremu utakmice u Danskoj.

- Prednost im je što dugo igraju zajedno. Velik broj igrača je četiri ili pet godina u klubu i imaju male fluktacije. Naravno, imaju i mana, i to ćemo probati iskoristiti već u prvoj utakmici - napominje Mamić.

A u Aalborgu bi Dinamo trebao biti jači za još jedno ime. Portugalac Eduardo već je odradio prve treninge u maksimirskom okruženju.

Hvatanje ritma

- Nije u top-izdanju jer je Sporting počeo s pripremama kasnije od Dinama, ali su one bile drugačije koncipirane pa je u dva tjedna sudjelovao u četiri utakmice. Sigurno je da će Eduardu trebati vremena da se prilagodi, uhvati naš ritam i zahtjeve. Već u petak ću ga priključiti protiv Lokomotive i vjerujem da će se brzo prilagoditi - nada se Zoran Mamić koji je otkrio da Dinamo ima još puno prostora za napredak u odnosu na ono što su pokazali protiv Žalgirisa.

- U pojedinačnom i ekipnom smislu. Sigurno ćemo rasti iz utakmice u utakmicu - zaključio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:26