STIŽE FURIJA

Milla: Čini mi se da su njihovi igrači stariji; Mata: Bit će teško, Hrvati su nezgodni!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2010. 15:07

Jedan država, dva pogleda. Madridski listovi As i Marca posvetili su izvještaju s utakmice dvije strane, As čak uvodne, drugu i treću. Katalonski El Mundo Deportivo i Sport tek po pola strane, El Mundo čak i bez ocjena igračima, dok Sport veliča jedino Thiaga Alcantaru. Veznjaku Barcelone dao je osmicu. Našima čak šestorici petice. Samo su Kelava, Vida, Vrsaljko, Punčec i Školnici prošli sa šesticom. Marca je prema Hrvatima još stroža. Ona naravno ne izdvaja Thiaga, ali zato su prolazni u Ladićevom sastavu jedino Kelava, Badelj i Oremuš.

Komentatori se ne bave previše Hrvatskom, no izbornik Luis Milla je rekao:

- Hrvatska je bila vrlo opasna, činilo mi se da su njihovi igrači stariji. Moram primijetiti da imaju već dosta iskusne prvoligaške nogometaše. Nesretan sam s rezultom, šteta što Mata nije zabio za 3:1, ali uvjeren sam, ako razvijemo svoj način igre, imamo šanse u Varaždinu.

A taj Mata u rodnom je gradu ispao tragičar. U 89. minuti išao je oči u oči s Kelavom i pucao pokraj gola.

- Sramota je što sam promašio, pogotovo u takvoj utakmici, za mene posebnoj - kazao je veznjak Valencije.

- U Hrvatskoj se sada moramo napatiti da bismo ispunili cilj i plasirali se na EP. Ne preostaje nam ništa drugo negoli vjerovati u naše sposobnosti – rekao je Mata dodavši:

- Hrvati su nas dobro onemogućavali u Burgosu, nastojali su nam što više zatvarati prostor. Ktome su nam uspjeli zabiti gol koji ima dvostruku vrijednost.

Rakitić poslao poruku: ‘Idemo na Euro’



Kalinić i Vrsaljko sami su tražili da ostanu s momčadi, iako Ladić naglašava kako “uvijek misli na potrebe klubova”. Ivan Rakitić i Dejan Lovren već su se jučer priključili u zračnoj luci, po dolasku iz Tel Aviva, uskočili su u autobus koji je vozio na trening u Sv. Martin. Čarter iz Španjolske sletio je samo dvadesetak minuta ranije, pa su ih pričekali. Veznjak Schalkea odmah po završetku utakmice nazvao je izbornika s porukom “Idemo zajedno na Euro”. Budući da je Mato Jajalo odradio kartone, a igrat će i Ivan Perišić, praktično će se promijeniti pola momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:57